A fost operat primul zbor charter de pe aeroportul Băneasa

Prima cursă tip charter regulat de pe aeroportul „Aurel Vlaicu” (Băneasa) din București după redeschiderea terminalului de pasageri a avut loc. Zborul a fost operat de agenția Fly Lili.

La data de 20 aprilie, Airbusul A320 înmatriculat YR-LIA al companiei aeriene românești Fly Lili a decolat joi dimineață de pe aeroportul „Aurel Vlaicu” (Băneasa) din București cu destinația Antalya (Turcia).

Prima cursa cu agenția Fly Lili marchează reluarea traficului aerian regulat cu pasageri pe aeroportul „Aurel Vlaicu” (Băneasa) după redeschiderea terminalului, eveniment care a avut loc în 2022.

Aeroportul „Aurel Vlaicu” din București este cunoscut pentru operarea zborurilor de tip charter.

Până la acest moment, agenția Fly Lili este singurul operator de turism care a anunțat că are orar anunțat oficial pentru zboruri, charter sau de linie, de pe și spre acest aeroport.

Agenția Fly Lili își propune să opereze zboruri de tip charter și în alte aeroporturi, precum cel din Oradea, Cluj Napoca și Craiova.

Ce este un zbor charter?

Potrivit transfero.ro, o cursă aeriană tip charter este organizată de un tour operator sau o agenție de turism și-ți oferă posibilitatea să călătorești pe o rută fixă, în cadrul unui pachet turistic de vacanță.

Diferența dintre o cursă de linie și un zbor charter constă în faptul că zborurile charter sunt efectuate pe baza unui contract comercial între compania de transport aerian și firma care închiriază aeronava. La cursele de linie, zborurile sunt programate cu mult timp înainte și au regim regulat, repetitiv, fiind cuprinse în orarul de zbor al aeroporturilor și în ofertele permanente ale liniilor aeriene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...