A început construcția fabricii de componente electrice de la Brașov

Publicat: 06 sept. 2023, 14:30, de Andreea Caraua, în Business , ? cititori
A început construcția fabricii de componente electrice de la Brașov

Compania germană DIEHL Controls, împreună cu compania de investiții în parcuri industriale și logistice CTP, au încept lucrările pentru fabrica de componente electrice din Brașov, investiție de 40 de milioane de euro.

Primăria Brașov a informat că este cea mai mare investiție din ultimii ani în facilități de producție care se face în municipiu. Compania germană are ca obiective principale finalizarea construcțiilor până în 2024 și angajarea a 600-650 de persoane, până în 2027.

Astăzi, în prezenţa primarului Allen Coliban şi a preşedintelui Agenţiei Române pentru Investiţii şi Comerţ Exterior (ARICE), Rareş Burlacu, reprezentanţii companiei germane DIEHL Controls, în parteneriat cu compania de investiţii în parcuri industriale şi logistice CTP, au pus piatra de temelie a viitoarei fabrici de sisteme electronice care va fi construită la Braşov, pe DN 13 (B-dul Griviţei), între magazinul Black Sea şi compania Varta. Pe lângă Wangen im Allgäu şi Namysłów din Polonia, Braşov va deveni cel de-al treilea hub de producţie din Europa pentru Diehl Controls. Această investiţie va ajunge la aproximativ 40 de milioane de euro, în două etape, şi va asigura aproximativ 600 de locuri de muncă, la care se pot adăuga alte 100 – 150 de locuri de muncă în partea de cercetare şi dezvoltare a companiei”, anunță Primăria din Braşov.

Directorul financiar al Diehl Controls, Josef Fellner, a spus că Brașovul a fost ales în urma evaluării a 20 de orașe din Europa. Unul dintre factorii principali care au contribuit la luarea deciziei a fost infrastructura foarte bună a orașului, dar și că România, fiind membră UE, beneficiază de o stabilitate economică și politică.

Aceasta este a şasea fabrică de producţie pe care o avem şi a treia din Europa. Pentru a putea creşte capacităţile de producţie ale DIEHL Controls, această investiţie este importantă, deoarece, în acest moment, nu putem îndeplini toate solicitările clienţilor noştri. Vom începe cu 4 produse, care sunt deja în portofoliul nostru şi vom extinde portofoliul nostru cu sisteme produse doar de fabrica din Braşov, atât sisteme electronice pentru pompe de căldură, cât şi sisteme electronice standardizate IATF (International Automotive Task Force) pentru industria auto. Vorbim de sisteme necesare industriei auto pe care le vom produce doar aici, la Braşov. Şi, astfel, şi prin aceasta puteţi vedea importanţa Braşovului pentru noi”, a precizat Josef Fellner.

Diehl Controls se ocupă de producerea sistemelor de circulație electronice pentru produse electrocasnice. Acesta face parte din grupul DIEHL Group, cu sediul central în Wangen im Allgäu, sudul Germaniei. Este activ la nivel mondial și are peste 3.500 de angajați din mai multe țări.