A luat foc trenul de aterizare al unui avion, pe aeroportul din Cluj-Napoca. Pasagerii, evacuaţi de urgență VIDEO/FOTO

Un avion a aterizat vineri seara, 15 octombrie, pe Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca. Aeronava avea trenul de aterizare afectat de un incendiu. Pasagerii au fost evacuaţi în siguranță. Serviciul de pompieri al aeroportului a reuşit să stingă incendiul înainte să devină periculos.  Avionul de tip Boieng 737 aparținea companiei Fly Egipt și venea de la Hurghada. Era programat să aterizeze la Cluj-Napoca la ora 19.15.

„Cei 113 pasageri au fost evacuaţi în siguranţă. Nu sunt victime, durează aproximativ două ore până redeschidem traficul. Aeronava încă este pe pistă”, a declarat directorul aeroportului din Cluj-Napoca, David Ciceo, pentru Digi24. Conform acestuia, planul roşu de urgenţă a fost activat, însă serviciul de pompieri al aeroportului a reuşit să stingă incendiul înainte ca acesta să devină periculos. Pasagerii au fost evacuaţi cu ajutorul scărilor.

La aterizare, roțile avionului nu au rulat și s-a ajuns la incendiu . Sursa: ISU Cluj

El a explicat că nu sunt zboruri anulate, dar sunt întârzieri.

„Probabil, vor fi întârzieri de aproximativ două ore. Avem 6 zboruri care urmează să decoleze, probabil vor fi întârzieri de aproximativ două ore”, a arătat Ciceo.

 Avionul de tip Boieng 737 aparținea companiei Fly Egipt venea de la Hurghada şi era programat să aterizeze la Cluj-Napoca la ora 19.15, însă potrivit informaţiilor postate pe site-ul aeroportului a aterizat la 19.35.

Toate cele patru cauciucuri de la trenul de aterizare s-au spart

David Ciceo, directorul Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, a declarat că aeronava avea 113 pasageri şi că toate cele patru cauciucuri de la trenul de aterizare din spate s-au spart. El a menţionat că o posibilă cauză ar putea fi viteza prea mare la aterizare, însă verificările vor fi făcute de specialişti care vor ajunge în cursul nopţii la Cluj-Napoca.

Primele indicii, precum și imaginile de la fața locului, arată faptul că roțile s-au blocat la aterizare. Faptul că nu s-au învârtit după contactul cu solul a provocat un incendiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...