A murit Jacques Rogge, fost președinte al Comitetului Olimpic Internațional timp de 12 ani

Fostul președinte al Comitetului Olimpic Internațional, Jacques Rogge (n. 2 mai 1942, Gent, Belgia), a încetat duminică din viață. De profesie medic chirurg ortoped, a condus CIO din 16 iulie 2001 până în 10 septembrie 2013, când a fost succedat de germanul Thomas Bach.

Va fi ținut minte mai ales pentru modul cum a promovat sportul în rândul tinerilor și pentru inaugurarea Jocurilor Olimpice ale Tineretului. A fost un susținător înfocat al sportului „curat” și a luptat neobosit împotriva răului produs de doping”, a declarat Bach, citat pagina de internet a Comitetului Olimpic Internațional.

Rogge s-a născut în orașul Gent din Flandra de Est. Campion mondial la iahting, a participat la trei ediții ale Jocurilor Olimpice, din 1968, 1072 și 1075. A jucat rugby la echipa națională a Belgiei și a câștigat 16 titluri naționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Mersul trenurilor. CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi /...

CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi, trenurile IR 1833 (Iaşi - Cluj) si IR 1832 (Cluj - Galaţi) urmând a tranzita zona...
recunoaștere facială

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP. Gigantul...