Abia a fost inaugurată M5 și Guvernul anunță investiții într-o nouă stație de metrou

Ministerul Fondurilor Europene a anunțat aprobarea cererii de finanțare pentru construirea unei noi stații de metrou, la doar câteva zile de la inaugurarea noii Magistrale 5.

Oficialii din Ministerul Fondurilor Europene au anunțat aprobarea cererii de finanţare pentru construirea staţiei de metrou de pe Şoseaua Berceni, care va face legătura zonei de sud a Bucureştiului cu nordul şi centrul Capitalei.

Informația a fost confirmată de Primăria Sectorului 4 care notează și că este vorba despre un proiect în valoare de 50 de milioane de euro.

Noua staţie va fi construită între actualul capăt de linie al Magistralei 2 de metrou şi Şoseaua de Centură. Cu o suprafaţă desfăşurată de 15.100 mp, staţia va fi una supraterană.

Primăria menţionează că lungimea noului traseu, care va avea o cale dublă de rulare, va fi de 1,6 kilometri. Vor exista şase zone de acces pietonal, dintre care două situate pe partea opusă a Şoselei Berceni.

De asemenea se va face legătura directă cu o parcare de tip park & ride care va fi amenajată în imediata apropiere. Lucrările au ca termen de finalizare 22 de luni de la ordinul de începere al acestora.

Conform statisticilor, Magistrala 2 de metrou reprezintă 25% din totalul liniilor Metrorex şi suportă zilnic 50% din fluxul de trafic al întregii reţele de transport subteran din Capitală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...