Acad. dr. farmacist Ovidiu Bojor: Remedii naturale pentru probleme digestive

În cazul în care ne confruntăm cu unele probleme digestive ca urmare a unui preparat sau a exceselor alimentare, acad. dr. farmacist Ovidiu Bojor are câteva remedii naturale pe bază de chimen, anghinare și schinel.

Chimenul conține un ulei esențial care contribuie la eliminarea gazelor intestinale, stimularea secrețiilor gastrice și la calmarea colicilor intestinali. Se prepară o infuzie – o linguriță de chimen uscat la o cană de apă fierbinte – și se beau două-trei căni pe zi.

Anghinarea stimulează activitatea bilei, elimină depozitele de grăsime de la nivelul ficatului, reduce colesterolul. Se prepară o infuzie: o lingură de plantă la 500 ml de apă fierbinte. Se bea prima cană dimineața pe stomacul gol, după care se stă culcat 20-30 de minute pe partea dreaptă. Restul se bea în reprize, cu 20-30 minute înaintea meselor principale. Îl poți consuma în această perioadă sau face o cură de 20-30 zile, cu pauză de 30 zile.

Schinelul este o plantă bogată în substanțe care stimulează secrețiile gastrice. Infuzia din această plantă este indicată în dispepsii (tulburări digestive) și în insuficiență biliară. Infuzia – o lingură de plantă la o cană de apă clocotită – se bea neîndulcită, câte un sfert de cană cu o jumătate de oră înainte de masa principală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole