Acord nuclear: Cel mai recent răspuns al Teheranului ‘nu este constructiv’ (Washington)

Cel mai recent răspuns al Teheranului în negocierile pentru revenirea la acordul nuclear cu Iranul din 2015″nu este constructiv”, a declarat joi un purtător de cuvânt al diplomaţiei americane, relatează AFP.

„Îl studiem şi vom răspunde prin intermediul Uniunii Europene, dar, din păcate, nu este constructiv”, a declarat Vedant Patel, adjunctul purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat american.

Uniunea Europeană a prezentat pe 8 august ceea ce a numit un text final pentru restabilirea acordului istoric din 2015, din care SUA s-au retras în timpul administraţiei Trump.

Conform noii propuneri, Iranul va beneficia de o diminuare a sancţiunilor şi ar putea să vândă din nou petrolul în schimbul unor restricţii stricte asupra programului său nuclear. Iranul şi Statele Unite au răspuns propunând o serie de modificări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...