Actorul Marius Manole și mai mulți voluntari, implicați în războiul gunoiului din Sectorul 1

Nemulțumiți de modul cum operează firma de salubritate în Sectorul 1, actorul Marius Manole și mai mulți voluntari s-au implicat direct, miercuri seara, în strângerea gunoaielor aruncate pe spațiul public. Motivată de apel, la fața locului s-a prezentat inclusiv firma de curățenie.

Într-o postare făcută pe facebook, actorul Marius Manole făcea un apel civic pentru miercuri seara, la ora 16, în Piața Amzei. Obiectivul viza salubrizarea zonei.

Situația e așa… Primăria Sectorului 1 a descoperit foarte multe lucruri care nu sunt ok în contractul cu Romprest, semnat în 2008 pe 25 de ani. Primul audit se poate face în 2023, conform contractului, adică după 15 ani. Primăria nu are nimic cu Romprest, își dorește doar ca ei să-și îndeplinească contractul fără să mai ceară bani suplimentari, cum fac non-stop de atâția ani. Sunt mai multe căi de atac. Nu se dorește anularea contractului cu Romprestul, trebuie convinși doar să ofere servicii bune, la un preț decent. Din pricina acestei situații, în sectorul 1 a apărut gunoi pe străzi. Romprest șantajează primăria și refuză să-l ridice”, își motiva actorul gestul.

Reacția autorității locale

În acest context, Manole făcea apel la voluntari să se implice în acțiunea de salubrizare ce urma să înceapă la ora 16, în Piața Amzei, în fața Teatrului Ion Creangă. Coincidență sau nu, alături de cetățeni s-au prezentat și angajații Romprest. Chiar și așa, voluntarii tot au umplu o mașină cu saci cu rebuturi aruncate în zonă.

„Am strâns astăzi gunoiul din piața Amzei împreună cu actorii, voluntarii și cetățenii revoltați de situația pe care o vedem și o trăim. În Sectorul 1 este plin de gunoi lăsat ostentativ pe străzi și trotuare de prestatorul de servicii de salubrizare pentru că acesta are impresia că noi vom ceda și vom plăti niște facturi emise nelegal. Din informațiile mele, s-au trimis facturi către primărie la suprapreț. Acest serviciu de salubrizare ne costă un sfert din bugetul local anual”, a anunțat și Clotilde Armand, noul primar al Sectorului 1.

Aceasta a anunțat că refuză să achite noile facturi, considerând că e vorba de servicii suprataxate. Mai mult, susține că va sesiza organelle de anchetă.

Eu nu voi plăti din bugetul local ceva care deja a fost plătit, eu nu voi accepta să fim luați de proști de această companie care emite facturi nelegale Primăriei. Este inadmisibil să trateze cu atâta tupeu comunitatea locală. Repet: nu vom face nici un pas în spate în lupta noastră cu cei care încearcă să fenteze legea. Iar pentru asta voi depune la Parchet o nouă plângere”, a adăugat Armand, care a ținut să le mulțumească pentru civism actorului Marius Manole și locuitorilor implicați în eveniment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...