Agent secret, deghizat într-un adevărat magnat al cazinourilor

Departamentul american de Justiţie a intentat marţi un proces împotriva magnatului american de cazinouri Steve Wynn pentru a-l forţa să se declare agent al Chinei în Statele Unite, scrie AFP.

Potrivit justiţiei americane, Wynn apăra interesele chineze când s-a întâlnit cu Donald Trump şi cu alţi oficiali ai administraţiei sale în 2017 pentru a-i convinge să retragă viza acordată lui Guo Wengui, un om de afaceri chinez în exil după ce a fost acuzat de Beijing în special de fraudă financiară.

Steve Wynn a depus „aceste eforturi la cererea lui Sun Lijun, care era pe atunci ministru al MPS”, Ministerul chinez al Securităţii Publice, a indicat justiţia americană.

La acea dată, compania lui Steve Wynn deţinea trei cazinouri în Macao, o regiune semi-autonomă a Chinei, iar magnatul american a transmis cererea lui Sun Lijun cu scopul de „a-şi proteja interesele comerciale în Macao”, se arată într-un document al instanţei.

Wynn, care deţinea cazinouri şi la Las Vegas si a fost membru al conducerii Partidului Republican, a avut, de asemenea, „mai multe conversaţii” cu înalţi responsabili de la Casa Albă „pentru a aranja o întâlnire cu Sun (Lijun) şi alţi oficiali guvernamentali ai RPC”, Republica Populară Chineză, se arată în document.

Magnatul american, căruia i s-a recomandat să se înregistreze ca lobbyist în numele Chinei din cauza unei legi care o impunea, a refuzat, a subliniat documentul.

Acuzat că a agresat sexual mai mulţi angajaţi ai grupului său Wynn Resorts, Steve Wynn şi-a părăsit postul de CEO în 2018 şi, totodată, a demisionat din funcţia de director financiar al Partidului Republican.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Josep Borrell spune ca Europa trebuie sa se pregateasca de razboi

Josep Borrell face un anunț îngrozitor! ”Europa trebuie să se pregătească...

Josep Borrell a venit cu un anunț care îngrozește întreaga lume. Șeful diplomației europene transmite europenilor că trebuie să se pregătească de război. Josep...

Bunul simț în medicină

Atunci când ești internat într-un spital, îți pui viața în mâinile specialiștilor, , dar și al bunului simț al lor, cadrelor medicale. Șeful secţiei...