Al doilea bărbat torturat de polițiști a murit la câteva săptămâni distanță după ce prima victimă a decedat

Al doilea bărbat care ar fost luat de pe stradă de mai mulți agenți de poliție din Capitală anul trecut și dus la marginea orașului, acolo unde ar fi fost torturat, a fost găsit mort în locuința unui cunoscut.

În urmă cu aproape trei săptămâni, a murit prima victimă implicată în cazul de tortură ce a dus la inculparea a nouă agenți de poliție, între care și un lider de sindicat, potrivit Știrilor Protv.

Trei dintre suspecți sunt în arest la domicliu, iar ceilalți sunt cercetați sub control judiciar. Surse din Parchet susțin că moartea celor două victime nu ar periclita ancheta, de vreme ce suspecții ar fi recunoscut acuzațiile la audieri, a mai precizat sursa citată.

Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a trei dintre agenţii de la Secţia 16 Poliţie din Capitală

Aceștia au fost acuzaţi că au bătut în septembrie, anul trecut, doi tineri în zona Eroii Revoluţiei

Alţi trei agenţi au fost plasaţi sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, iar faţă de unul nu a fost luată nicio măsură preventivă. În acest caz, procurorii Parchetului Capitalei au pus sub acuzare 9 poliţişti pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi tortură.

În septembrie 2020, doi tineri au reclamat faptul că au fost bătuţi de poliţişti în zona Eroii Revoluţiei din Capitală, după ce le-au atras atenţia agenţilor că nu poartă mască de protecţie şi dau amenzi fără temei, transmite Agerpres.

Unul dintre tineri a spus că poliţiştii i-au pus cătuşe la mâini şi l-au lovit cu bastoanele, cu pumnii şi picioarele, după care l-au băgat într-o dubă a poliţiei şi l-au dus pe un câmp în apropiere de Jilava, unde ar fi fost torturat.

Procurorii susţin că, pe 1 septembrie 2020, în jurul orei 1,45, agenţii de la Secţia 16 au organizat un filtru în zona străzii Calea Şerban Vodă din Bucureşti, context în care au fost abordaţi de cei doi tineri, care le-au adresat reproşuri cu privire la faptul că nu purtau măşti de protecţie.

În acelaşi timp, alţi doi agenţi l-au încătuşat pe celălalt tânăr şi l-au încuiat într-o autospecială de poliţie, peste două jante auto depozitate pe bancheta din spate, şi l-au transportat apoi în zona Zeţari din Bucureşti, Sectorul 5, unde l-au abandonat pe o stradă întunecată.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Acuzat de trafic şi consum de droguri, Gheboasă a scăpat de...

Gabriel Emil Gavrilă, trapperul cunoscut sub numele de scenă Gheboasă, care a încins spiritele în societatea românească după prestaţia sa la festivalul Untold, este...