Peste 100 de taximetriști din zona aeroporturilor, controlați de polițiști. Amenzi de peste 12.000 de lei

Poliţiştii Direcţiei de Poliţie Transporturi au organizat, în zona aeroporturilor civile din România, o acţiune de control privind legalitatea desfăşurării transportului rutier în regim de taxi şi în regim de închiriere, dar şi cu privire la respectarea măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19.

Potrivit Poliţiei Române, în cadrul acţiunii au fost verificate 138 de autovehicule şi au fost legitimate 153 de persoane, transmite Agerpres. Astfel, au fost aplicate 51 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.725 de lei.

Din totalul sancţiunilor, nouă au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere, cu modificările şi completările ulterioare, 35 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, trei pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 şi patru la alte acte normative.

Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege au fost retrase șase certificate de înmatriculare. La activităţile de control au participat poliţişti din cadrul structurilor de poliţie transporturi şi specialişti RAR.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...