Alarmă falsă la un spital de copii din Timișoara: Medicii nu știau cum funcționează aparatul care scotea fum

ISU Timiş a activat, sâmbătă dimineaţă, Planul Roşu de Intervenţie la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara, în urma degajării de heliu de la un aparat RMN. 

Inițial, s-a crezut că este vorba de fum, dar după cercetarea aparatului s-a contatat că este vorba de heliu, în realitate, care provenea de la sistemul de răcire.

„Este un nou aparat RMN, a avut o setare care a constatat că trebuie evacuat heliu. Țeava de evacuare era în dreptul altor orificii de aerisire, de pe secțiile de deasupra, heliul a fost absorbit. Acesta arăta ca un abur si mirosea a ars. Ne-am alertat și am evacuat patru persoane. Momentan toate lucrurile sunt sub control. Am chemat echipa tehnică. Aparatul este nou, nu a fost folosit niciodată pe o persoană. De abia am făcut probele săptămâna trecută. Persoanele evacuate au așteptat într-un salon de la Urgență”, a declarat pentru Stirile TVR doctorul Mihai Gafencu – director medical, Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu”.

În total, au fost evacuaţi aproximativ 46 de copii şi 42 de adulţi, care au fost relocați într-o altă clădire.

La locul evenimentului au fost trimise forţe şi mijloace din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 Timişoara, o autospecială de primă intervenţie, trei autospeciale de stingere, câte două autoscări mecanice, autospeciale de transport personal şi victime multiple, dar și două ambulanţe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...