Alegerile lu’ Nichipercea

Publicat: 22 feb. 2024, 07:15, de Ovidiu Zară, în POLITICĂ , ? cititori
Alegerile lu’ Nichipercea
Ovidiu Zară

În 1999, în vizita sa în România, Papa Ioan Paul al II-lea a rostit o frază memorabilă: “În scrieri vechi țara voastră e numită Grădina Maicii Domnului”. Atunci, făcând plecăciuni şi cruci mari decât Catedrala Neamului, majoritatea românilor a înţeles că România e Raiul şi ei nu mai trebuie să facă nimic.

Îmbătaţi cu iluzia Raiului şi a eternităţii, majoritatea românilor a intrat într-o stare de letargie care i-a determinat să nu zică nici pâs, nici măcar atunci când Nichipercea şi-a băgat coada în viaţa lor. Culmea, mulţi concetăţeni şi-au pus în buzunare tămâie şi mergând pe principiul “Aşa vrea Cel de Sus!” au acceptat să stea cu capul plecat în faţa celor câţiva drăcuşori trimişi să le încurce destinele.

Nici acum, după 25 de ani de la zicerea Papei Ioan Paul al II-lea, mulţi români nu ridică capetele şi nu realizează că inacţiunea lor le-a permis drăcuşorilor să se perpetueze la butoane şi să transforme acest loc idilic menţionat de Papă într-un infern. Unul “democratic”, dar cu “reguli” noi, în care credinţa a fost mutilată, nonvaloarea şi minciuna au fost transfromate în virtuţi, hoţia a devenit baza supravieţuirii, iar banul ucigaş de suflete. Puţinii drăcuşorii care au ajuns să conducă destinele acestui petec de pământ ştiu foarte bine “regulile” jocului, căci ei le-au impus. De aceea, ori ce câte ori în acest infern are curajul să apară vreun “intrus” care are curajul să le deschidă ochii românilor, drăcuşorii se unesc, întărâtă spiritele, pregătesc focul şi smoala, iar la final îşi bagă coada între picioare, îşi lipesc cu bandă adezivă aripi false de îngeri şi le spun românilor “ce trebuie” să facă, ce e “bine” pentru ei.

Anul acesta este un an de o importanţă capitală pentru România. Este anul cu patru rânduri de alegeri şi câţiva “intruşi” şi-au anunţat intenţia de a se prinde în hora drăcească a alegerilor.

De teama că ar putea juca pe o muzică pe care nu o cunosc, dar pe care românii s-ar putea să o agreeze, drăcuşorii au şi aprins focul de sub cazanul plin cu smoală pentru a le sugera potenţialilor adversari că ei dau tonul.

Văzând cum s-au mişcat deja lucrurile cred că istoria recentă se va repeta şi cei câţiva drăcuşori altădată deghizaţi în plăcinte, fluturi sau bombonei nu se vor da în lături de la nimic.

Primul pas a fost deja făcut: comas comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare.
Abia s-a anunţat mişcarea şi deja se simte mirosul de foc aprins sub cazanul de smoală destinat “intruşilor” care vor avea curajul să critice decizia.

Deocamdată, focul aprins e doar o vâlvătaie, căci (deh!) nu a început campania …

Dar, din ce am auzit, la un moment dat se vor găsi nişte “patrioţi” care vor pune gaz pe focul aprins de drăcuşori, astfel încât acesta să provoace o perdea de fum imensă în spatele căreia să poate fi făcute jocurile de culise.

Problema este că acea perdea de fum nu va trece imediat după alegeri, ci va lăsa România în ceaţă încă mulţi ani de acum încolo. Başca va genera victime nevinovate …