Alergători din zece țări europene se întrec în Crosul transfrontalier ”Free Spirit Run Giurgiu-Ruse”

Ajuns la cea de-a cincea ediție, Crosul Transfrontalier ”Free Spirit Run Giurgiu-Ruse” se reia, în acest week-end, după doi ani de pauză determinată de pandemie.

Crosul Transfrontalier Free Spirit Run Giurgiu-Ruse este un semimaraton european de 15 km, ce pornește din centrul orașului Giurgiu, de la Turnul Ceasornicului și ajunge în centrul orașului Ruse, la Statuia Libertății.
Duminică, 25 septembrie, de la ora 11.00, cei 300 de alergători înscriși (gratuit) în competiție, din zece țări (Bulgaria, România, Italia, Turcia, Marea Britanie, Franța, Irlanda, Serbia, Croația și Germania) vor alerga spre Ruse, traversând Podul Prieteniei.

Evenimentul sportiv Free Spirit Run este organizat anual, prin rotație, de orașele înfrățite Giurgiu și Ruse, prin Cluburile Sportive Dunărea 2020 Giurgiu și Dunav Ruse.

Fondul de premiere este asigurat anul acesta de partea bulgară și se ridică la suma de 6000 de euro, premiile fiind în bani, pe categorii de vârstă și sex, fiecare participant primind medalie și tricou.

Participanții au vârsta cuprinsă între 18 și 75 de ani, veteranul fiind un alergător pasionat din Bulgaria care a participat și la edițiile anterioare.

Evenimentul este înscris în calendarul oficial al Federațiilor de Atletism din Bulgaria și România și va beneficia, printre invitați, de prezența unor nume mari ale sportului, dar și de oficiali din ambele state.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole