Alertă: 35 de persoane infectate cu henipavirus Langya

Dinspre China vin iar vești alarmante. A fost identificat un nou virus de origine animală. Deja, cu el au fost confirmate ca infectate 35 de persoane din două provincii chineze, Shandong și Henan.

Este un henipavirus numit Langya care are ca simptome febră, oboseală, tuse, anorexie, mialgie și greață. Potrivit unui grup de oameni de știință din Beijing și Singapore, care au publicat un articol în New England Journal of Medicine, responsabil pentru infecție este un henipavirus (numit Langya henipavirus, prescurtat ca LayV) care este asociat cu unele cazuri febrile.

Henipavirusurile sunt clasificate de OMS drept virusuri de biosecuritate de nivel 4: pot provoca boli grave la animale și oameni cu rate de mortalitate cuprinse între 40 și 75%! Deci, mult mai mult decât Covid. În prezent, nu există vaccin sau tratament pentru henipavirus.

Tot ce se poate face, deocamdată, e să se dea tratament ca să nu se ajungă la complicații. „Cazurile de henipavirus Langya nu au fost până acum fatale sau foarte grave, așa că nu este nevoie să intrăm în panică”, a spus Wang Linfa, profesor al Programului de Boli Infecțioase Emergente la Duke-NUS Medical School, care a fost implicat în studiu.

El a mai adăugat că, totuși, acest virus este un motiv de îngrijorare, deoarece multe virusuri care există în natură au rezultate imprevizibile atunci când infectează oamenii. Virusul descoperit acum, se pare că nu se transmite de la om la om, ci de la animale la om.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...