Alertă medicală: 11 copii și 3 adulți transportați de urgență la spital în urma unei suspiciuni de toxiinfecție alimentară

Publicat: 16 iun. 2024, 16:37, de Vlad Stefan Orjan, în ACTUALITATE , ? cititori
Alertă medicală: 11 copii și 3 adulți transportați de urgență la spital în urma unei suspiciuni de toxiinfecție alimentară

Duminică, în localitatea Măgura, județul Buzău, un grup de 42 de persoane, dintre care 39 de copii și 3 adulți, a necesitat intervenția de urgență a echipajelor medicale din cauza unor simptome de toxiinfecție alimentară. Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Neron Lupașcu” al județului Buzău a anunțat că 11 copii și 3 adulți au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar 13 dintre aceștia au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență Buzău pentru tratament.

La fața locului au intervenit două autospeciale de transport personal și victime multiple, precum și trei ambulanțe din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ). Potrivit ISU Buzău, toate persoanele afectate erau conștiente și cooperante la sosirea echipajelor. Unul dintre adulți a refuzat transportul la spital.

Autoritățile au demarat o anchetă pentru a stabili cauza exactă a îmbolnăvirii și a identifica sursa posibilei toxiinfecții alimentare. Mai multe detalii urmează să fie furnizate pe măsură ce investigația avansează.