Alfred Simonis candidează la șefia Consiliului Județean Timiș

Publicat: 08 apr. 2024, 15:46, de Magda Marincovici, în ACTUALITATE , ? cititori
Alfred Simonis candidează la șefia Consiliului Județean Timiș

Alfred Simonis, președintele PSD Timiș și președinte interimar al Camerei Deputaților, și-a anunțat candidatura la funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș.

”Cred ca a venit vremea schimbării în judeţul Timiş. Timişul trebuie să recupereze anii pierduţi şi decalajele de judeţe mai mici şi sărace, are nevoie de oameni care ştiu să se bată pentru proiecte şi bani, nu pentru funcţiile lor. Eu asta am făcut în ultimii patru ani şi asta îmi doresc să fac în continuare şi vă anunţ că mă înscriu în competiţia electorală şi mă voi înscrie pentru a candida la preşedintia Consiliului Judeţean Timiş”, a declarat, luni, Alfred Simonis.

De asemenea, Alfred Simonis  a subliniat că se aștepată de la contracandidați  să participe la o campanie electorală centrată pe proiecte și nu pe atacuri la persoană.

”Fac apel la actorii implicaţi în această campanie electorală să ducem o campanie bazată pe proiecte în care atacurile la persoană şi acea retorică cu care ne-am obişnuit în campaniile electorale să dispară într-un an în care electoratul ne-a arătat că nu vrea o astfel de campanie electorală”, a menționat Alfred Simonis.

Contracandidați

Chiar și așa, Simonis nu s-a abținut de la ”câteva răspunsuri” adresate unor contracandidați. ”Câteva răspunsuri merită a fi date. Domnul Nica şi domnul Fritz au invocat spiritul Timişoarei şi au spus că acesta nu este respectat. Domnul Nica a făcut ce nu a reuşit nimeni, niciodată. Nimeni nu a invocat morţii Revoluţiei în lupte politice”, a mai spus Simonis.

Acesta a precizat că, în situația în care va fi ales, va rămâne în funcția de președinre al Consiliului Județean Timiș și nu va da curs unei eventuale funcții la nivel național.

În cursa pentru președinția Consiliului Județean Timiș s-a mai înscris Adrian Iacob, candidatul AUR.

Din octombrie 2020, președinte al Consiliului Județean Timiș este Alin Nica. El candidează pentru această funcție din partea Alianței Dreapta Unită.