Alina Mungiu-Pippidi: „Ciucă va dispărea din peisaj”

Alina Mungiu-Pippidi a vorbit despre șansele ca premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL, să mai fie candidatul partidului la alegerile prezidențiale. În opinia sa, acuzația privind plagiatul în teza de doctorat e o chestiune stinsă acum, căci nicio instituție a statului nu face investigații.

Potrivit sursei, problematic, însă, e cum a fost ”aranjat” acest dosar în justiție, așa încât acuzația să nu mai poată fi verificată de CNATDCU, singura instituție abilitată să verifice tezele de doctorat.

Întrebată în legătură cu șansele lui Nicolae Ciucă de a mai ajunge candidatul PNL la prezidențiale, date fiind gafele tot mai multe și scandalul plagiatului, Pippidi a răspuns: „Eu nu văd ce probleme are dl Ciucă cu acest plagiat că nu văd cine-i face lui probleme. Nu e nicio instituție care să poată urmări chestiunea. Deci chestiunea e stinsă. Mai grav decât problema plagiatului e felul în care a fost aranjat în justiție plagiatul. E de neconceput ca procurorii să vină la o instanță din educație, să ia dosare, când singurul fel în care justiția ar fi putut hotărî era dacă această instanță, organizație specializată, CNATDCU, s-ar fi pronunțat ea.
Confiscarea dosarului și tot restul e o încălcare a statului de drept extraordinar de flagrantă și dacă esti așa puternic să faci asta, dacă ai așa un spate să faci asta, nu ai de ce să dai înapoi (…).
După părerea mea, dl Ciucă va dispărea din peisaj că, de altfel, el a fost pus în față. Ăsta e el. Cred că toată lumea l-a văzut acum câteva zile când s-a exprimat. Brusc, s-au făcut titluri că nu poate să lege câteva propoziții. Ăsta e!”, a mai declarat Alina Mungiu-Pippidi duminică, pentru B1 TV.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...