Amenzi de 2.500 lei pentru cei care nu respectă regulile domeniului schiabil din Sinaia

Persoanele care nu respectă regulile domeniului schiabil din Sinaia vor fi amendate cu 2.500 de lei, a anunţat primarul Vlad Oprea.

Decizia vine în urma creşterii numărului de persoane care refuză să coboare de pe munte spre sfârşitul programului de lucru al operatorilor instalaţiilor pe cablu, chiar dacă există informări cu privire la orele de funcţionare, se arată într-un comunicat al Primăriei din Sinaia.

În plus, există turişti a căror viaţă nu este pusă în pericol, dar care solicită intervenţia echipajului Salvamont Sinaia la mult timp după terminarea programului de lucru al instalaţiilor pe cablu, precizează sursa citată.

„Ne dorim ca iubitorii muntelui să rămână în siguranţă pe domeniul schiabil al oraşului Sinaia, de aceea am solicitat sprijinul forţelor de ordine care să îndrume oamenii pe pârtiile de schi şi să se asigure că respectă regulile sanitare stabilite prin lege. O măsură suplimentară pe care am stabilit-o vizează sancţionarea persoanelor care nu respectă programul de lucru al instalaţiilor de transport pe cablu şi care sfidează regulile bunului simţ. Nu tolerez exprimările de tipul „Hai că a venit taxiul!” ale celor aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, care confundă serviciile de transport în comun cu cele de salvare montană”, a declarat primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea.

De asemenea, amendă vor primi şi operatorii economici care desfăşoară activităţi de alimentaţie publică în golul alpin şi care nu îşi vor adapta programul de lucru în concordanţă cu programul instalaţiilor de transport pe cablu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...