ANAF a blocat vânzarea vagoanelor și locomotivelor CFR către Bercea Mondialul

Tunul feroviar uriaș regizat recent pentru interlopul Bercea Mondialul de directorul general al CFR Marfă, Daniel Apostolache, și binecuvântat de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost blocat de către ANAF.

CSAT a scanat tunul feroviar uriaș regizat de directorul general Daniel Apostolache de la CFR Marfă pentru Bercea Mondialul

PUTEREA a semnalat în urmă cu o lună și ceva cădirectorul general de la SNTFM CFR Marfă SA, Daniel Apostolache, a scos la vânzare 7.153 de vagoane și 508 locomotive, atenție, aflate sub sechestru la ANAF, pentru un preț total de aproximativ 165 de milioane de euro. Tot PUTEREA a semnalat că cel mai interesat de achiziționarea acestor vagoane și locomotive este interlopul din Olt Sandu Anghel, cunoscut sub numele de „Bercea Mondialu”, finul fratelui lui Traian Băsescu, care a fost eliberat condiţionat din închisoare anul trecut după ce ispăşise un an şi cinci luni din pedeapsa de 13 ani la care fusese condamanat într-un dosar de tentativă de omor (Bercea Mondialu vrea 500 de locomotive și peste 7.000 de vagoane de la CFR Marfă. EXCLUSIV). Ulterior, tot PUTEREA a dezvăluit că CFR Marfă a făcut o superofertă pentru Bercea Mondialu: locomotive scoase la vânzare la prețul de, atenție, 12 lei și 35 de lei, și vagoane evaluate la 7.000 de lei (https://www.puterea.ro/super-oferta-cfr-marfa-pentru-bercea-mondialu12-lei-o-locomotiva-7-000-de-lei-un-vagon-exclusiv/). Ca urmare a dezvălurilor noastre, CSAT a răspuns că ministrul Transportuilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, este responsabil de vânzarea vagoanelor către Bercea Mondialu (CSAT: Vânzarea vagoanelor și locomotivelor către Bercea Mondialu este atributul lui Grindeanu).

Grindeanu făcut KO de ANAF

La sfârșitul săptămânii trecute, directorul general al CFR Marfă, Daniel Apostolache, și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, au fost făcuți KO de către  directorul general al ANAF, Nicoleta Cârciumaru. Pentru că cele 7.153 de vagoane și 508 locomotive, erau sub sechestru la ANAF nu puteau fi vândute fără acordul ANAF. Ca atare, ANAF a transmis către CFR Marfă să stopeze vânzarea vagoanelor și locomonitivelor pentru că valoarea de inventar a acestora este foarte mult subevaluată. Mai mult, ANAF a anunțat CFR Marfă că vânzarea vagoanelor și locomotivelor s-ar putea relua doar după ce CFR Marfă va face o evaluare la zi a fiecărei locomotive și a fiecărui vagon. Așadar, mega afacerea regizată de Grindeanu și Apostolache pentru Bercea Mondialu, dar de fapt pentru un afacerist bine ancorat la calea ferată, mai are de așteptat.

39 COMENTARII

  1. Apostolache a mirosit comisionul . Bercea a mirosit fraierul si Gruia Stoica ia caimacul. Care director de la CFR MARFĂ a făcut ceva în avantajul societății? Niciunul. Toți au fost și sunt ptr buzunarul lor.Si salariații au fost dați afară.

  2. Si uite asa ,,fiorosul ANAF,, blocheaza o afacere de ,,milioane ,,pentru ei ,nu pentru noi si ,,sperie ,,inca un ,,bisnitar ,,nu businessman de ,,marca. Totusi eram curios sa vad,ce facea ,respectivul, cu activele cumparate ,ca doar,nu le ducea acasa ,,pe roti,,iar portul Constanta este ,,arvunit,,altora .

  3. La pușcărie toți cei implicați în aceasta hoție, iar pe analfabetul Bercea să-l reîncarcereze să-și ispășească pedeapsa primita cum sa primești 13 ani și sa faci unu jumătate este clar judecătorul de la pus în libertate este o mizerie sa fie închis cu Bercea.

  4. Politicul,directorii,afaceristii,procurorii,judecatorii sant cei ce au faurit acest dezastru din tara romaneasca.Durerea ce o port in suflet e ca acesti nenorociti i si bat joc in timpul cand ei conduc, patindu i regeste apoi tot ei se auto intituleaza speciali…zeci de mii euro noi platim salarii apoi pensii pentru trafatori.MOARTE TRADATORILOR@

  5. Au distrus toate fabricile, tot la fier vechi și luate brevetele…ne mai mirăm acum că vor tot fierul din vagoanele de tren….CFR nu mai există de mult, tot fierul de peste tot unde a fost posibil de furat cu miile de tone a mers în Albania etc….vai de țara noastră…si cind vezi că vin din nou în funcție tot ce-i ce au dus fierul din țară sub forma de deșeuri….

  6. Întrebații pe Grindeanu și pe șeful CFR cate milioane de euro și-au luat fiecare la această combinație cu un interlop.Tara asta este condusă de toți hoți,prosti și curvele masculine și feminine care au rămas în țară.Justitia,Sănătatea,Guvernul,Parlamentul și orice tine de o Putere in România sunt corupte și conduse de oameni super,super Corupți și fără prea multă școală și inteligenta.Restul sunt detalii.Punct.

  7. Anticorupție, unde te afli??? Sunteți toți în concediu??? Celelalte departamente??? Procuratura??? Ați uitat că sunteți plătiți din bani publici??? Vagoanele și locomotivele nu sunt proprietatea lui Grindeanu, nici a lui Apostolache!!!

  8. Foarte tare, țiganul tot tigan ..doar că cei care comentează pe aici au mari probleme cu gramatica…fraților oricine ați fi , învățați să scrieți românește…in rest sa ne fure cine vrea , oricum nu ia nimeni atitudine.Anul viitor o sa votăm ..cum vor ei😁

  9. Alo Lastio mai Moale cu Romi !Nu ei vind si nu ei Dicteaza.Cine a distrus fabricile ? cine a furat Padurile ?Romania de 32 ani traieste din exportul de fier si din Lemn…romi au ecolocizat tot ce era in pamant si arumcat la gropa . au dat valoare si au pus in circuit plus valoare….vogonele si Locomotivele de 30 ani nu sau mai miscat sunt casate ….Ce sa mai care cu iele fratilor…..?vagonele zac prin gari in Triaje..Anaf vide saptamanal Prin Licitatie Publica . Sau vindut pana acum circa 1000 buc .se executa Stat pe Stat !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole