ANAF a publicat „lista rușinii”: firmele cu datorii fiscale de peste 100.000 de lei

Societățile comerciale care datorau statului mai mult de 100.000 de lei în primul trimestru al acestui an se regăsesc pe o listă publicată săptămâna aceasta de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF). Achitarea integrală a debitului duce la ștergerea datornicului din listă, în termen de 15 zile.

„Lista ruşinii” poate fi consultată pe adresa https://www.anaf.ro/restante/ și cuprinde obligaţiile fiscale aferente perioadei ianuarie – martie 2021. În cadrul listei sunt incluse doar firmele care au datorii fiscale de la 100.000 de lei în sus.

Sunt publicate obligaţiile fiscale restante totale care depăşesc următoarele plafoane:

a) 500.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de mare contribuabil;

b) 250.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de contribuabil mijlociu;

c) 100.000 lei, în cazul celorlalte categorii de debitori

Conform legii, ANAF va efectua modificări „în termen de 15 zile de la achitarea integrală a obligaţiilor fiscale datorate, organul fiscal central operează, din oficiu, modificările pentru fiecare debitor care şi-a achitat aceste obligaţii, în sensul eliminării din liste”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...