Anatomia lui Grey. Misteriosul sindrom de care suferă fiica actriței Chandra Wilson, interpreta îndrăgitei doctorițe Miranda Bailey

Multe dintre episoadele serialului Anatomia lui Grey sunt inspirate din fapte reale. Este și cazul unui episod care  pornește de la misterioasa boală de care suferă fiica actriței Chandra Wilson, care o interpretează pe doctorița Miranda Bailey din Anatomia lui Grey.

Chandra Wilson, în vârstă de 52 de ani, este actriță și mamă a trei copii.

Povestea începe în urmă cu câțiva ani, când  fiica actriței, Sarina McFarlane, născută în 1992, a început să vomite în reprize violente și repetate. Sarina avea atunci 16 ani și pe lângă aceste crize suferea de dureri abdominale ca un junghi. Astfel, definea Chandra Wilson, în 2017, durerile fiicei sale, când a vorbit pentru prima dată despre acești ani deosebiți de grei. Îmi spuneam că este o nebunie. Ceva nu era în regulă cu fiica mea și nimeni nu știa să-mi spună despre ce este vorba, spunea Chandra Wilson într-un interviu pentru revista People.  

A luat în calcul că ar fi vorba despre o gravă intoxicație alimentară. Și pentru că zilele treceau și situația nu se ameliora, s-au prezentat la ”urgență”.  Medicii au îngrijit-o pe Sarina, dar testele medicale nu au indicat un răspuns concret.

Eram în situația în care notam tot ce mânca și de câte ori mergeam la spital adăugam noi informații, spune Chandra. Și totuși zece luni, fiica ei mai mare s-a confruntat cu acest crize teribile. După vreo opt luni, Chandra Wilson a constatat că a umplut mai multe caiete cu toate noutățile pe care le surprindea în evoluția bolii fiicei ei.

Sindrom de vărsături ciclice

În sfârșit, în 2010, medicii au pus un nume suferințelor îndurate de Sarina McFarlane: sindrom de vărsături ciclice, o tulburare rară care afectează în principal copiii. Acest sindrom este asociat cu crize repetate de vărsături, greață și oboseală extremă. Este un sindrom dificil de diagnosticat, deoarece nu prezintă simptome specifice, dimpotrivă, multe dintre ele sunt des întâlnite și, de regulă, duc cu gândul la o gastroenterită.

Din păcate, pentru acest sindrom nu există un tratament specific, ci unele medicamente care reușesc într-o oarecare măsură să țină sub control crizele de vărsături.

Întrebat în cadrul emisiunii ”Good Morning America” despre acest sindrom, dr. Richards Boles estima că Sarina McFarlane a avut noroc datorită perseverenței mamei ei … de a afla care este boala de care suferă fiica sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Denunț exploziv la Parchetul General privind mafia din Craiova

Un om de afaceri din Craiova a făcut la începutul acestui an un denunț exploziv la fostul procuror general Gabriela Scutea privind aranjamentele și...