Anca Dragu: Miniștrii Guvernului Ciucă vor fi audiați marți, iar votul pentru învestire va fi dat miercuri

Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au decis, sâmbătă, ca miniştrii propuşi de premierul desemnat Nicolae Ciucă să fie audiaţi săptămâna viitoare, marţi, în comisiile de specialitate, iar plenul reunit al Parlamentului în care se va da votul de învestire, să aibă loc miercuri, la ora 12.00.

Anunţul a fost făcut de preşedintele Senatului, Anca Dragu.

Am avut şedinţa Birourilor permanente reunite şi am stabilit că marţi vor începe audierile, marţi la ora 10,00, şi se desfăşoară pe parcursul întregii zile şi miercuri de la ora 12.00 va fi plenul reunit pentru votul asupra programului şi echipei guvernamentale condusă de premierul desemnat, domnul Ciucă„, a declarat Dragu, sâmbătă, la Parlament.

USR nu va susține un guvern minoritar

Anca Dragu a mai declara că USR nu va susţine un guvern minoritar, arătând că este nevoie de un executiv majoritar pentru ca măsurile luate de acesta să nu se blocheze în Parlament şi să se ajungă la negocierea fiecărui proiect legislativ în parte.

Noi nu susţinem un guvern minoritar. România are nevoie de un guvern majoritar astfel încât toate măsurile ce trebuie luate, atunci când ajung în Parlament să nu se blocheze, pentru că acesta e minusul unui guvern minoritar, de fapt nu poate conduce. Orice ordonanţă de urgenţă pe care o iniţiază ajunge în Parlament unde începe… nu ştii ce iese din Parlament şi începe negocierea pe fiecare proiect legislativ. Deci măsurile pe care trebuie să le implementăm, nu avem certitudinea că se pot implementa cu un guvern minoritar„, a declarat Dragu, la Palatul Parlamentului.

Ea a amintit că nu au existat discuţii formale ale reprezentanţilor USR cu PNL pentru formarea unui guvern.

Ele nu au existat pentru că la PNL au avut acest mandat de guvern minoritar şi ar fi trebuit să se întoarcă să discute conducerea partidului cu partidul şi să vină cu un alt mandat în care să meargă pe guvern majoritar, dar acest lucru nu s-a întâmplat, ei au rămas în votul de guvern minoritar„, a precizat preşedintele Senatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole