Anchetă a Parchetului în cazul unui gălățean care a otrăvit și a călcat cu mașina mai mulți câini

Publicat: 06 feb. 2024, 22:24, de Sorin Costea, în SOCIAL , ? cititori
Anchetă a Parchetului în cazul unui gălățean care a otrăvit și a călcat cu mașina mai mulți câini

Agenții de la „Poliția Animalelor” din cadrul IPJ Galați, coordonați de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, încearcă să găsească un bărbat care a otrăvit trei câini și i-a călcat cu mașina intenționat ca să fie sigur că vor muri.

Cazul de cruzime față de animale a fost semnalat de angajatul unei societăți din „Bariera Traian”, zona industrială din nordul Galațiului. Bărbatul avea grijă de cei trei câini din curtea societății și a fost surprins că la un moment dat aceștia au dispărut. I-a căutat și în cele din urmă i-a găsit pe cei trei câini fără viață.

Bărbatul a mers cu unul din câini la un laborator și rezultatele analizelor i-au confirmat presupunerea că cei trei câini au fost otrăviți cu o substanță foarte toxică, interzisă în România din 2008.

Ulterior, bărbatul a verificat imaginile de pe camerele de supraveghere și a descoperit că autorul cazului de otrăvire a câinilor ar fi un bărbat care trecuse prin zonă la volanul unei mașini de culoare gri și care a călcat intenționat pe unul din câini și a ratat lovirea altui câine.

Imaginile au fost postate pe o rețea de socializare și astfel au aflat de acest caz și polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul IPJ Galați, care s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosar penal sub aspectul „săvârșirii infracțiunilor de ucidere a animalelor cu intenție, fără drept, precum și rănirea animalelor”.

„Sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, polițiștii fac cercetări pentru identificarea persoanelor care se fac vinovate de comiterea acestor fapte și luarea măsurilor legale care se impun”, au transmis reprezentanții IPJ Poliția Galați. 

Dacă va fi găsit de polițiști, bărbatul riscă să ajungă după gratii, deoarece potrivit legii, „uciderea cu intenție a animalelor” este pedepsită cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă penală.