Anchetă: Sunt verificate contractele și numirile în Ministerul Sănătăţii din mandatul lui Vlad Voiculescu

Acuzațiile referitoare la mafia din sănătate, făcute de fostul ministru Vlad Voiculescu, vor fi verificate la nivelul instituției pe care a condus-o până săptămâna trecută. Toate contractele, plățile și numirile din acest an vor fi analizate, pentru a vedea dacă există dovezi în sprijinul afirmațiilor.

În conferința de presă susținută vineri cât și într-un interviu difuzat duminică pe Pro TV Plus, Voiculescu a vorbit despre Mafia din sănătate ca fiind adevăratul motiv pentru care ar fi fost demis.

Dacă în conferința de vineri a fost zgârcit în detalii, nici în emisiune de duminică nu a fost cu mult mai explicit.

„Doar dacă ne uităm la nivelul investițiilor, la banii care s-au îngropat într-un spital sau altul și dacă ne uităm la București vedem om cu o anumită culoare politică, și anume roșie. De asemenea, sume imense investite, care nu se văd în felul în care arată spitalele astăzi.

De multe ori, suma investită în spitale vechi ar fi fost suficientă pentru a construi lângă un spital nou-nouț, cel puțin la fel de mare. Și nu trebuie decât să comparăm cât au costat spitale private construite tot aici în București, și să comparăm cu sumele investite în anumite spitale de stat. Lucrurile astea, puse împreună, arată o imagine foarte clară a ceea ce putem să numim mafia din sănătate”, a spus Voiculescu.

Reacția Ministerului Sănătății

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a spus duminică seara la Antena 3 că „acest concept sigur că există și știm cu toții așa în general, în abstract, la ce s-ar putea referi”.

Doar că, în lipsa unor dovezi concrete, o echipă ministerială ar urma să le identifice, până luni. Solicitarea a fost deja făcută de prim-ministru Florin Cîțu, ministrul interimar al Sănătății.

„Toate contractele și toate plățile efectuate în acest an, investigăm toate numirile care s-au făcut în toată această perioadă, astfel încât să vedem dacă există dovezi, pentru că suntem oameni responsabili.

Am solicitate aceste date și le vom avea mâine și vom vedea dacă au fost chestiuni în ultima perioadă legată de plăți, alocări financiare, numiri, chestiuni de genul acesta care intră sub această definiție mai abstractă, a mafiei”, a declarat Andrei Baciu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...