Andreea Moldovan, secretar de stat în MS: „Pragurile de 15-17 elevi per clasă, în ani terminali, sunt propuse de Ministerul Educației”

Publicat: 09 mart. 2021, 12:15, de Andreea Borcilă, în Educație
Andreea Moldovan, secretar de stat în MS: „Pragurile de 15-17 elevi per clasă, în ani terminali, sunt propuse de Ministerul Educației”
deschiderea scolilor

Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a explicat recent că pragurile de 15, respectiv 17 elevi per clasă, în ani terminali, care pot veni la școală în sistemul hibrid „sunt propuse de Ministerul Educației”.  

Ea a arătat că instituția pe care o reprezintă propusese păstrarea pragului procentual, anume cel de 50% prezență fizică la clasă, propus anterior, susținând că acesta este cel care va fi luat în considerare, de fapt, precizează EDUPEDU.ro.

Declarațiile au venit în contextul în care ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, insistă, de atunci, că nu își explică de ce, spre deosebire de elevii din școala primară, cei din clasele terminale nu pot veni toți la școală, ci doar o parte, a mai precizat sursa citată.

„Știm și noi, știu și colegii de la Ministerul Educației, care au mers într-un colectiv mult mai scăzut de această jumătate, 12 copii, 13… În cazul respectiv, clar nu se aplică regula de 50%. Dar dorim să avem un maximum de prezență a școlarilor în clasă, tocmai pentru a putea să organizăm clasele cât mai bine se poate”, a transmis Andreea Moldovan.

Citește și: