Angajat al Ambulanței din Buzău, înjunghiat în locuința unui pacient

Publicat: 05 dec. 2022, 18:00, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Angajat al Ambulanței din Buzău, înjunghiat în locuința unui pacient
Cutit

Un angajat al Ambulanței din Buzău a ajuns din salvator, victimă. Bărbatul a fost înjunghiat în timp ce se afla la locuinţa unui pacient care solicitase sprijin medical. 

Totul a început în momentul în care echipajul de ambulanţă a fost chemat la o adresă din Râmnicu Sărat, pentru a interveni în cazul unui bărbat unde care se simţea rău.

Însă, în timp ce se pregăteau să îi acorde ajutorul necesar, membrii echipajului au fost agresaţi de un alt bărbat care se afla în casa pacientului. La un moment dat, agresorul a devenit recalcitrant, cerând ca prietenul său să fie ajutat mai repede.

Conflictul a degenerat, iar bărbatul l-a lovit cu un cuţit pe şoferul ambulanţei în piciorul drept. Speriată, asistenta medicală a sunat la 112 şi a cerut ajutorul poliţiştilor. Între timp, şoferul ambulanţei a fost dus de urgenţă la spital şi internat.

„În seara de 1 decembrie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că membrul unui echipaj de ambulanţă a fost victima unei vătămări corporale, în timp ce se afla la o intervenţie medicală în municipiul Râmnicu Sărat. În urma sesizării, la faţa locului s-a deplasat de îndată o echipă operativă pentru a verifica datele semnalate. Din investigaţii a reieşit că echipajul a fost solicitat pentru a interveni la un caz medical la locuinţa unui bărbat care acuza stare de rău. La domiciliul bărbatului era prezent şi un invitat, un râmnicean în vârstă de 65 de ani. La un moment dat, pe fondul unui conflict spontan, acesta din urmă l-ar fi agresat pe unul dintre membrii echipajului, un bărbat în vârstă de 51 de ani, de asemenea din Râmnicu Sărat.În urma leziunilor suferite la coapsă, persoana vătămată a fost transportată la spital şi internată, în vederea acordării îngrijirilor de specialitate”, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Buzău. 

Ulterior,a gresorul, un bărbat de 65 de ani, a fost reţinut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii de acte de violenţă împotriva personalului sanitar aflat în exerciţiul funcţiunii. Poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea procurorilor.