Angajat al Primăriei Paşcani, cercetat după ce a pretins de la mai multe persoane sume între 2.000 şi 2.500 de euro

Un angajat al Primăriei Paşcani este cercetat de poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie Iaşi pentru trafic de influenţă, după ce a pretins de la mai multe persoane sume între 2.000 şi 2.500 de euro, lăsând să se creadă că ar putea interveni pe lângă colegii săi pentru realizarea unor angajări sau obţinerea ilegală de autorizaţii de construire.

Direcţia Generală Anticorupţie a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că au fost făcute, joi, două percheziţii, una la sediul Primăriei Paşcani, iar cealaltă la locuinţa unui angajat al acestei instituţii.

“În perioada iulie – decembrie 2021, persoana care are calitatea de suspect în cauză a pretins de la mai multe persoane sume cuprinse între 2.000 şi 2.500 de euro lăsând să se creadă că îşi va exercita influenţa asupra altor funcţionari publici, angajaţi ai primăriei, în legătură cu efectuarea unor angajări în cadrul instituţiei sau obţinerea, în mod ilegal, a unor autorizaţii de construire”, se arată în comunicat.

Angajatul respectiv este cercetat pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...

Șefa sindicatului ASF, Mihaela Constantinescu, marioneta lui Nicu Marcu

Șeful Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, a început o prigoană împotriva celor care denunță în presă abuzurile din instituție. Și are un aliat...