Angajatori în pandemie: IT, retail, construcții și sectorul financiar

Cei mai importanți angajatori din perioada de pandemie sunt companiile din IT, cele din comerț, construcții și din domeniul financiar. Cele patru sectoare au fost responsabile pentru mai mult de jumătate dintre ofertele postate pe platforma BestJobs.

În perioada aprilie-octombrie 2020, cele mai multe angajări au avut loc în IT, care au ofertat 12.000 de locuri de muncă de la începutul pandemiei. Se poate presupune că accelerarea digitalizării din pandemie și telemunca au dus la crearea de noi locuri de muncă în IT. Cele mai multe slujbe au fost pentru Software Developers, Support Engineer și System Administrator.
Pe locul doi în topul domeniilor de activitate care au continuat să facă angajări masive este comerțul, cu peste 11.000 de locuri de muncă în comerțul en-gros și cu peste 6.000 de locuri de muncă în retail – în condițiile în care, activitățile considerate esențiale, precum comerțul cu alimente și bunuri de larg consum, au funcționat permanent de la începutul pandemiei. Printre specialiștii cei mai căutați din acest domeniu au fost agenții/reprezentanții de vânzări, Logistic Planners și Trade Marketing Specialists.

Construcțiile ocupă locul trei în top, alături de domeniul financiar-consultanță, cu puțin peste 6.000 de locuri de muncă scoase la concurs fiecare.

Există și domenii a căror activitate a fost foarte afectată și care au înghețat angajările pe fondul impactului generat de pandemia de coronavirus asupra anumitor sectoare economice, precum organizarea de evenimente și târguri sau activitățile recreative și artistice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...