Anglia: Pancreasul artificial, o tehnologie revoluționară de control al diabetului

În Anglia, aproape 900 de pacienți cu diabet de tip 1 testează pancreasul artificial, care le poate schimba viața, anunță BBC.

Pancreasul artificial poate elimina necesitatea injecției cu insulină și atacurile hipoglicemice care pun în pericol viața.

Această tehnologie folosește un senzor sub piele, care monitorizează permanent nivelul zahărului în sânge, iar o pompă asigură în mod automat cantitatea de insulină necesară.

În Marea Britanie, aproximativ 400.000 de persoane suferă de diabet de tip 1, afecțiune în care organismul nu poate produce insulină, hormonul care reglează nivelul zahărului din sânge.

Dacă nivelul zahărului din sânge nu este ținut sub control, pacienții cu diabet riscă afectarea pe termen lung a inimii, rinichilor, ochilor și nervilor.

Până în prezent, 875 de pacienți s-au alăturat pilotului, care va cuprinde până la 1.000 de persoane. Rezultatele vor face parte dintr-o evaluare a Institutului Național pentru Excelență în Sănătate și Îngrijire, care analizează când să implementeze această tehnologie pe scară largă.

Chris Askew, directorul executiv al Diabetes UK, a declarat: „Această tehnologie are potențialul de a transforma viața persoanelor cu diabet zaharat de tip 1, îmbunătățindu-le atât calitatea vieții, cât și rezultatele clinice”.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole