Ani grei de închisoare pentru un criminal din Arad care a ucis un om pentru 1500 de lei

Un bărbat din Arad care a ucis în bătaie, un paznic în timpul unei tâlhării a fost condamnat la închisoarea pe viață.

Totul a început în noaptea de 21 noiembrie 2021, în satul arădean Mănăștur, în incinta unei ferme agricole. La acel moment, doi frați, Constantin Andrei Todorescu și Ion Claudiu Todorescu, și de un al treilea complice, Radu Comsin Toma au mers la ferma din Mănăștur să fure motorină.

Însă, marea le-a fost surpriza când au văzut că ferma este păzită de un bărbat în vârstă de 60 de ani.

Omul a fost lovit mai întâi cu o piatră în cap, apoi bătut cu bestialitate cu o bâtă și ulterior cu o furcă, până și-a pierdut conștiința, prăbușindu-se la pământ.

Hoții au reușit să fure mai multe transporturi de motorină dar și mai multe bunuri din casă, precum: un televizor, un calorifer electric, o Dacia veche, câteva unelte și obiecte metalice pe care ulterior le-au vândut la un centru de colectare a fierului vechi.

Au reușit să fure peste 400 de litri de motorină pe care de asemenea au vândut-o unui cunoscut cu aproximativ 1500 de lei, banii împărțindu-i între ei.

Ulterior, hoții au fost prinși de polițiști.

”Având în vedere toate aceste considerente, în raport de întregul comportament al inculpatului, perseverența infracțională în comiterea unor fapte penale, lipsa de eficacitate a detenției anterioare, în raport de gravitatea deosebită a faptei și periculozitatea inculpatului, instanța apreciază că în cazul inculpatului nu există perspective de reintegrare socială.

Ceilalți doi au primit și ei pedepse grele, Cosmin Radu Toma fiind condamnat la 28 de ani de închisoare, iar cel de-al treilea, primind 18 ani de detenție.

În plus, cei trei criminali au fost obligați să plătească daune în valoare de 200.000 de euro rudelor bărbatului omorât în bătaie.

Sentința Tribunalului Arad a fost deja contestată de cei trei criminali, urmând ca sentința definitivă să fie stabilită de Curtea de Apel Timișoara.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole