ANPC oferă consultanță gratuită românilor care se află în imposibilitatea de a-și plăti ratele

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) îi consiliază gratuit pe cetăţenii aflaţi în imposibilitate de plată. Angajații Direcției de Insolvență din cadrul ANPC oferă consultanță pentru cetățenii care se află într-un impas financiar astfel încât să aleagă procedura adecvată situației cu care se confruntă.

Cetățenii care se confruntă cu dificultăți financiare se pot prezenta la sediul ANPC pentru a primi consultanță gratuită. Aceștia sunt îndemnați să se adreseze comisariatelor teritoriale de pe raza județului de domiciliu sau să consulte site-ul instituției, www.anpc.ro.

Potrivit legii, “insolvența este acea situație în care o persoană nu mai dispune de banii necesari pentru a-și achita datoriile (rate bancare, impozite, restanțe la asociațiile de proprietari) și înregistrează întârzieri de plată mai mari de 90 de zile”.

Angajații Direcției de Insolvență, din cadrul ANPC, oferă consultanță gratuită persoanelor care îndeplinesc această condiție de bază și iî consiliază cu privire la procedura cea mai potrivită, în  conformitate cu situația în care se regăsesc aceștia:

•          Procedura pe baza planului de rambursare

•          Procedura prin lichidare de active

•          Procedura simplificată de insolvență.

Fiecare dintre aceste tipuri de insolvență  sunt în avantajul debitorilor deoarece, pe parcursul derulării acestora, există o protecție față de creditori, și anume:

•          Sunt suspendate executările silite asupra bunurilor și veniturilor

•          Este suspendată curgerea dobânzilor sau a penalităților

•          Este asigurat un nivel de trai rezonabil conform legislației în vigoare (coșul minim de cumpărături).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...