ANPC: Pâinea neambalată nu constituie un vector de răspândire a virusului SARS-CoV-2

Pâinea neambalată nu constituie un vector de răspândire şi de transmitere a virusului SARS-CoV-2, arată reprezentaţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), care au avut o întâlnire cu principalele asociaţii patronale din domeniul alimentar din România.

Afirmaţiile sunt susţinute de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA), care a transmis în repetate rânduri că nu există dovezi ştiinţifice care să ateste că alimentele de origine animală (carne, lapte, peşte, produse din carne etc.) sau cele de origine nonanimală (legume, fructe, pâine, produse de patiserie etc.) sunt o sursă probabilă sau o cale de transmitere a acestui virus, anunță Agerpres.

Reprezentanţii principalelor structuri patronale din România – Romalimenta, Rompan, Asociaţia Patronală Română din Industria Laptelui (APRIL), Asociaţia Română a Cărnii (ARC), „Berarii României” şi Asociaţia Producătorilor de Băuturi Răcoritoare – au avut miercuri o întâlnire cu responsabilii ANPC pentru a discuta câteva dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă sectorul economic alimentar, în această perioadă marcată de restricţiile impuse de pandemie, la nivel mondial.

„În acest context, au fost reiterate concluziile Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA), care precizau că nu există dovezi ştiinţifice că alimentele de origine animală (carne, lapte, peşte, produse din carne etc.) sau cele de origine nonanimală (legume, fructe, pâine, produse de patiserie etc.) sunt o sursă probabilă sau o cale de transmitere a virusului SARS-CoV-2. De altfel, ANPC şi-a reafirmat poziţia, în concordanţă cu cea europeană, în legătură cu conţinutul înşelător al spotului publicitar difuzat pe diverse posturi de televiziune. Mai exact, a subliniat încă o dată că pâinea neambalată nu reprezintă un vector de transmitere a Covid 19”, potrivit ANPC.

Mai mult, prin intermediul acestui spot se solicită instituţiei ANPC să reglementeze cadrul de comercializare a produselor de panificaţie neambalate, în România existând în prezent cadrul legal referitor la comercializarea pâinii şi a produselor de panificaţie neambalate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Mersul trenurilor. CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi /...

CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi, trenurile IR 1833 (Iaşi - Cluj) si IR 1832 (Cluj - Galaţi) urmând a tranzita zona...

Cum vrea să-și spele imaginea Ana Morodan după scandalul în care...

Ca să-și mai spele din rușinea scandalului de acum aproape o lună, vedeta s-a implicat în promovarea unei campanii umanitare. Ea a postat un mesaj...