Apa din comuna prahoveană Măneşti contaminată cu arsen

Este alertă în comuna prahoveană Măneşti, după ce autoritățile au scos la iveală faptul că apa este contaminată cu arsen.Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova a interzis consumul acesteia.

Anunțul a fost făcut de DSP Prahova pe pagina de facebok, acolo unde au transmis că pe raza teritorială a comunei Măneşti s-au găsit valori depăşite ale arsenului în apa potabilă.

Localnicilor le este interzis consumul apei furnizate de operatorul Hidro Prahova, până la remedierea neconformităţii, DSP atrăgând atenţia că arsenul nu se distruge prin fierbere.

De asemenea, primăria anunţă că pe domeniul public au fost amplasate mai multe containere cu apă potabilă pentru cetăţeni. 

Ce efecte adverse poate avea arsenul?

Potrivit sfatul medicului, sursele principale de expunere la arsenic pentru populatia Europeana sunt alimentele, in special cele bazate pe procesarea cerealelor cum sunt graul, orezul, dar si produsele lactate sau apa potabila.

Odată consumat, oamenii pot avea efecte averse precum:leziuni tegumentare, cancer, toxicitate developmentala, neurotoxicitate, boli cardiovasculare, metabolism anormal al glucozei si chiar diabet zaharat.

Exista dovezi importante referitoare la impactul negativ al expunerii la arsenic asupra dezvoltarii fetale, in particular asupra greutatii la nastere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...