Apare o noua religie – Drulismul?

Modul în care acționează Organizația Neguvernamentală Pro Infrastructura începe să semene cu un mixt între inchiziție și stalinism. Pe principiul „cine nu este cu noi este împotriva noastră”, forumiștii atacă și blochează pe forumul peundemerg.ro., pe oricine nu este de acord cu crezul lor.

A pățit-o recent cetățeanul „Irimie.lupu” care a fost blocat pentru că a contrazis planurile mărețe ale Părintelui Fondator al ONG Pro Infrastructura, actualmente ministru al transporturilor, Domnul Cătalin Drulă.

Deocamdată situația pare doar amuzantă și seamănă mai mult cu bosumflarea unor copii de grădiniță, cărora li s-au luat acadelele.

Dar dacă ne uitam în istorie, vedem că marile nenorociri au început cam toate la fel. Un discurs mai excentric aici, câteva vitrine sparte mai încolo. Lucruri pe care contemporanii nu le-au luat în serios la momentul respectiv.

Poate tocmai de aceea, ceea ce părea la început doar o manifestare excentrică a unor indivizi neadaptați social s-a transformat într-un fenomen de mase care a oripilat omenirea. Și nu doar o singură dată.

Fiecare secol din istoria omenirii are astfel de exemple. Fie că au fost mișcări sociale, fie ca au fost curente religioase, grupuri de oameni fanatizați au preluat conducerea societăților și au făcut milioane de victime în rândul opozanților.

Revenind în zilele noastre, ne întrebăm dacă acțiunile Domnului Ministru Drulă se vor potoli după jertfirea ritualică a contractului pentru modernizarea lotului 1 al DN71 și după anularea licitației pentru construirea Centurii Comarnic?

Sau aceste acțiuni reprezintă doar începutul unui curent care va duce într-un final apoteotic la preamărirea Zeului Infrastructurii, Cătălin Drulă?

Fără să ne dăm seama este posibil să asistăm la apariția unei noi religii, Drulismul, în care drulacii, susținători fanatizați ai Marelui Zeu al Infrastructurii, îi vor coace în stațiile de asfalt pe ereticii care nu cred în el.

Suntem curioși în cât timp urmează să apară ofrandele și jertfele aduse marelui Zeu. Și aici nu ne referim la câțiva directori îndepărtați din funcții, doar pentru că sunt de la PNL.

Vorbesc de jertfe serioase, prin care nefericiții care au avut obrăznicia să pună la îndoială atotputernicia Marelui Zeu Drulă sau au avut cutezanța să-l privească în ochi, vor fi întinși între buldo-excavatoare, atârnați în cârligele macaralelor de 500 de t sau compactați în terasamente, spre luare aminte și înfricoșarea celor care ar putea să repete blasfemia.

Marele Sacerdot al acestui nou curent ar putea fi actualul președinte al ONG Pro Infrastructura, Ionuț Ciurea, care are tot ce-i trebuie pentru a face față cu succes acestei înalte funcții. Privire cruntă, concluzii neiertătoare și argumente de genul „crede și nu cerceta”.

Ar fi nedrept să-l uitam pe domnul Horațiu Cosma, care se poate ocupa cu vrăji și poțiuni pentru întărirea credinței, consolidate cu incantații despre stadiul autostrăzilor, în creierii nopții sau ai dimineții, depinde de interpretare.

Că doar a fost desemnat de Marea Entitate Divina, Creatorul de Infrastructură, Cătălin Drulă, să ne lumineze la ora 3 noaptea cu informații despre evoluțiile proiectelor drumurilor de mare viteză din România.

Parcă vedem cohorte de drulaci, cu glugi portocalii pe cap și cu torțe în mână, cum incantează în parcarea Ministerului Transporturilor, noapte de noapte, versete din situația lunară privind stadiile de execuție ale autostrăzilor.

Când vorbim despre stadiile de execuție, bineînțeles că nu ne referim la construcție, ci la exterminare. Ceva de genul: săptămâna asta au mai fost executate trei autostrăzi, cu antreprenori și subcontractori cu tot, pentru ca au avut inconștiența să afirme că nu este optim traseul pe care l-a stabilit cu linii de foc, Marele Zeu, Creatorul Planului Celest de Transport General, Cătălin Drulă.

Există deja o parte din ingredientele necesare pentru apariția unui eveniment de o asemenea magnitudine. Să sperăm însă că nu se vor alinia chiar toate planetele astfel încât sa ne trezim că acest pamflet devine chiar realitate, peste noapte.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...