Apel AUR: „Deputați români, nu votați certificatul verde, nu oficializați dictatura!”

Publicat: 11 oct. 2021, 12:15, de Cezar Amariei, în ESENȚIAL , ? cititori
Apel AUR: „Deputați români, nu votați certificatul verde, nu oficializați dictatura!”
George Simion_INQUAM_Photos_Ilona_Andrei

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a lansat luni un apel către toți deputații, să voteze împotriva introducerii certificatului verde COVID pe teritoriul României. În opinia reprezentanților acestei grupări, prin acest document s-ar impune o condiție prealabilă pentru exercitarea dreptului la liberă circulație și s-ar promovează discriminarea pe criterii sanitare.

Apelul vine în contextul în care urmează să fie supusă la vot în Camera Deputaților ordonanța de urgență privind certificatul verde COVID.

Facem un apel la toți parlamentarii să o respingă, întrucât ordonanța conține grave carențe juridice și împarte populația României în persoane vaccinate și nevaccinate, punând semnul egal între o persoană nevaccinată și una bolnavă și între o persoană vaccinată și una sănătoasă. Apelul nostru se îndreaptă și către cetățenii simpli: implicați-vă, scrieți-le parlamentarilor din circumscripțiile voastre electorale, exprimați-vă nemulțumirile, apărați-vă drepturile și libertățile! Doar împreună putem fi o forță, doar împreună putem să spunem NU dictaturii!”, a declarat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

O reacție similară a avut și co-președintele Claudiu Târziu, senator AUR.

Guvernul muribund Cîțu vrea să transforme cetățenii României în vaccinați și nevaccinați, în cetățeni de rangul întâi și cetățeni de rangul doi. Timpul a arătat că și persoanele vaccinate se pot infecta și transmite virusul, astfel că segregarea pe criterii sanitare este nu doar neconstituțională, ci și stupidă. Decizia de a te vaccina sau nu trebuie să rămână o decizie personală. Respingem categoric orice formă de presiune din partea statului pe acest subiect”, a precizat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.