APIA prelungește sesiunea de depunerea a cererilor pentru subvenții cu încă 2 săptămâni

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) prelungește cu încă două săptămâni termenul pentru depunerea cererilor unice de plată pentru subvențiile aferente anului 2023.

Inițial, fermierii puteau depune cererile unice pentru plată până pe data de 15 mai. Acum, aceștia au la dispoziție încă două săptâmâni, 31 de mai fiind ultima zi în care mai pot depune cererea.

Directorul general al APIA, Adrian Pintea a declarat că măsura a fost luată exclusiv pentru acest an și nu va rămâne în vigoare și anii următori. Decizia vine în contextul activității intense de la APIA din această perioadă, dar și în contextul în care noua Politică Agricolă Comună vine cu anumite schimbări, astfel încât și fermierii, dar și angajații APIA s-au adaptat mai greu la aceste modificări, potrivit Agro Tv.

Încă de acum două săptămâni, mass-media semnala faptul că ritmul de depunere a cererilor unice de plată este mult mai scăzut anul acesta față de anul trecut. La ultima raportare din partea APIA, numărul de cereri depuse era cu peste 100.000 mai mic față de aceeași perioadă a anului 2022.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole