Apple vine cu noutăți! Mai nou, controlează mai multe funcţii ale maşinilor

Gigantul american încearcă să-şi extindă influenţa și în zona auto cu un set nou de opţiuni. Astfel, utilizatorii le vor putea folosi pentru a controla, de pe iPhone, diverse setări ale automobilelor.

Apple folosește deja CarPlay, interfaţa folosită pentru controlarea elementelor din cadrul centrului de infotainment din maşini, precum muzica şi navigaţia, soluţie care s-a bucurat de un mare succes, ca urmare a suportului avut din partea constructorilor auto.

Însă gigantul vrea să se extindă şi să le permită utilizatorilor de iPhone să controleze şi alte funcţii ale maşinilor.

În cadrul a ceea ce se numeşte IronHeart, se lucrează la un instrument care va putea controla aspecte precum sistemul de climatizare şi reglarea scaunelor, dar va avea şi acces la date precum viteza, nivelul de combustibil, temperatura internă şi externă etc.

Practic, sistemul va folosi aceeaşi abordare pe care Apple o are în zona de sănătate – accesează, organizează şi afişează datele pe care le colectează din surse externe. Cel mai probabil, noul proiect, aflat în fază incipientă, va face parte din CarPlay.

Pentru ca şi viitorul proiect să se bucure de popularitatea actualei variante de CarPlay, Apple are nevoie, din nou, de sprijinul producătorilor auto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole