Apple reduce producția de tablete iPad și direcționează materia primă la iPhone 13

Compania Apple a decis să reducă producţia de tablete iPad pentru a aloca mai multe componente pentru fabricarea telefoanelor iPhone 13.

Grupul american Apple Inc este foarte grav afectat de criza mondială de microcomponente, folosite în fabricarea tabletelor și a telefoanelor. Astfel, Apple a decis să reducă producția de tablete iPad și să direcționeze o parte din materia primă folosită, respectiv microcipuri, către telefoanele Iphone 13, informează Agerpres, care citează cotidianul japonez Nikkei.

În ultimele două luni, producţia de tablete iPad a fost redusă la jumătate faţă de planurile iniţiale ale Apple, şi în plus componentele destinate pentru modelele mai vechi de telefoane iPhone au fost şi ele redirecţionate pentru producţia de telefoane iPhone 13, informează sursa citată.

Chiar dacă producţia celui mai nou model de iPhone a fost afectată de închiderea fabricilor din Asia precum şi de cererea mare din a două jumătate a acestui an, Apple a reuşit să facă faţă crizei globale de semiconductori mult mai bine decât alte companii graţie puterii sale mare de cumpărare şi acordurilor sale de aprovizionare pe termen lung încheiate cu producătorii de cipuri, astfel că în trimestrul al treilea Apple a reuşit să cucerească o parte din cota de piaţă a rivalilor.

Sursele citate de Nikkei adaugă faptul că Apple a decis să dea prioritate producţiei de telefoane iPhone 13 şi pentru că prognozează că va înregistra o creştere mai mare pentru acest smartphone decât pentru tableta iPad pe pieţele occidentale care încep să iasă din pandemie.

Smartphone-ul iPhone este cel mai important produs al Apple. În luna septembrie, Apple Inc a lansat iPhone 13 echipat cu un nou cip, denumit A15 Bionic, care permite traducerea automată a unui text.

Luna trecută, presa internațională anunța că Apple va reduce producţia iPhone 13 cu 10 milioane de unităţi din cauza penuriei globale de cipuri.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole