Apple va introduce portul USB-C pe viitoarea generație de iPhone

Apple, producătorul iPhone, a anunțat, într-un interviu către Wall Street Journal, că vor utiliza în viitor portul USB-C pentru electronice. Utilizarea acestei mufe va deveni obligatorie în Uniunea Europeană pentru toți producătorii de telefoane mobile din 2024.

UE a decis că acesta va fi utilizat în mod standard de toți producătorii pentru a putea astfel folosi orice încărcător și orice cablu. Evident, măsura este dăunătoare pentru producătorii care pot vinde mufe proprii către clienți, așa cum face Apple în prezent.

Restul producătorilor s-au aliniat deja la standardul USB-C, drept pentru care decizia Uniunii Europene nu va avea efecte financiare.

Reprezentanții Apple nu au precizat când se va petrece modificare, dar este de așteptat să fie vorba de generația de anul viitor de iPhone, dat fiind că din 2024 nu ar mai putea vinde altfel telefoane în Europa.

Nu au declarat nici dacă vor păstra mufele proprii, conectorul Lighting, în piețele din afara UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...