Aranjamentele incredibile ale lui Gigi Becali pentru susținerea lui George Sava la ADS. EXCLUSIV

Publicat: 22 mai 2023, 07:30, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
Aranjamentele incredibile ale lui Gigi Becali pentru susținerea lui George Sava la ADS. EXCLUSIV

Controversatul director general George Sava este disperat să rămână la șefia Agenției Domeniilor Statului (ADS), fapt pentru care a recurs la susținerea în PSD de către omul de afaceri Gigi Becali.

Gigi Becali susținătorul lui George Sava

Directorul general al ADS, George Sava, are mari palpitații după ce fostul șef al controlului din agenție, Marius Ionel Nuță, a făcut acord de recunoaștere pentru șpaga de 350.000 de euro cerută unui om de afaceri. Mai mult, directorul general al ADS caută disperat sprijin în PSD ca să rămână la butoanele ADS. Ca atare, George Sava a recurs la susținerea afaceristului din Pipera Gigi Becali, cel care anul trecut a concesionat de la ADS vreo 850 ha în județul Tulcea. Afaceristul din Pipera a spus că-l susține, dar a pus și anumite condiții, și a găsit o modalitate directă de susținere.

Fina Găbița, lobby pentru favoritul nașului Gigi la …Paul Stănescu

Astfel, Gigi Becali a mers la fina sa Gabriela Firea căreia i-a transmis clar că George Sava trebuie să rămână la șefia ADS și, ca atare, să-i spună acest lucru secretarului general al PSD, Paul Stănescu. Cum Firea este în relație foarte apropiată cu Paul Stănescu, dorința nașului Becali a ajuns la baronul de Olt. Paul Stănescu și-a dat ok-ul pentru menținerea lui Sava la conducerea ADS, mai ales, că între timp, fusese rugat și de Gigi Becali și, atenție, de actualul ministru al Agriculturii Petre Daea.

Ce urmărește Gigi Becali prin susținerea lui George Sava

Numai că, potrivit informațiilor noastre, în schimbul susținerii lui George Sava, Gigi Becali ar mai vrea să concesioneze de la ADS încă două terenuri în zone foarte bune pe care, pentru moment nu le facem public amplasamentul. Însă, latifundiarul din Pipera este implicat și în afacerile cu cereale ieftine din Ucraina aduse pe piața românescă, iar Paul Stănescu și Petre Daea nu sunt străini de aceste combinații. Nu trebuie omis că faptul că ministrul Petre Daea a făcut o mulțime de aranjamente pentru menținerea lui George Sava la șefia ADS (https://www.puterea.ro/jocuri-de-culise-incredibile-tesute-de-petre-daea-pentru-mentinerea-lui-george-sava-la-sefia-ads/), dar Sava și chiar Daea au intrat în vizorul DNA pentru șpaga de 350.000 de euro cerută de un director din ADS (https://www.puterea.ro/aranjamentele-mafiote-ale-sefului-ads-george-sava-cu-o-firma-fantoma-din-popesti-leordeni-exclusiv/George Sava a luat cu împrumut ȘPAGA de la Nuță! EXCLUSIV).