Arderile din jurul Capitalei continuă. Avertismentul specialiștilor privind poluarea

Nu este o noutate faptul că bucureştenii, dar şi oamenii din jurul Capitalei respiră aer toxic. În ciuda „amenințărilor” făcute de miniştrii mediului celor care ard ilegal deşeuri, astfel de activităţi continuă.

Peste 360 de kilograme de cabluri au confiscate de Garda de Mediu, după ce comisarii au prins în flagrant mai multe persoane care le ardeau în localitatea Sinteşti din Ilfov. O amendă de 10.000 de lei a fost dată.

La Iași, senzorii de măsurare a calităţii aerului au arătat valori de până la 10 ori mai mari decât limita europeană. Vineri a fost raportată una dintre cele mai poluate seri din acest an.

La nivelul țării nu sunt efectuate măsurători aproape deloc, de aceea atunci când sunt astfel de evenimente ne bazăm exclusiv sau aproape exclusiv pe modele.

Aceste particule sunt cele mai nocive asupra organismului nostru, mai ales asupra copiilor și a celor mai în vârstă. Aici aceste particule atacă foarte mult oamenii dimineața între orele 7 și 10, respectiv seara după orele 19.

Populația este bine să rămână izolată sau să rămână în casă cât se poate de mult, în nici un caz să facă sport, dacă este posibil, în aceste intervale de timp, când apar astfel de episoade de poluare, mai ales persoanele care au afecțiuni, astm”, a precizat Silviu Gurlui, fizician.

Poluarea excesivă are efecte directe și nocive asupra sănătăţii noastre, atrag atenţia specialiştii.

1 COMENTARIU

  1. Sunteţi jalnici din toate unghiurile si toate punctele de vedere.
    Să începem frumos munca și elegant. Pentru a face față provocărilor reciclării încă din faza de proiectare a unui produs, este necesar să înțelegem cum este reciclat. 1. Reciclarea aparatelor mari, cu excepția cuptoarelor reci, mașinilor de spălat, mașinilor de spălat… 2. Reciclarea aparatelor mari frigorifice.Frigidere, aparate de aer condiționat, dozatoare de băuturi… 3. Lămpi de reciclare Becuricu consum redus de energie, lămpi tehnice, tuburi fluorescente… 4. Reciclarea micilor aparate electrice și electroniceUscătoare de păr, aspiratoare, prăjitoare de pâine, jucării electronice… 5.Reciclarea automată a ecranelor plate 6.Reciclarea manuală a ecranelor plate 7. Reciclarea materialelor plastice.
    Reciclarea înseamnă protejarea sănătății, a mediului și a resurselor naturale. Reciclarea înseamnă captarea și neutralizarea substanțelor periculoase. Atunci când echipamentele frigorifice nu sunt depoluate, se eliberează gazele pe care le conține în circuitul său frigorific sau în spumele sale izolante. Printre aceste gaze se numără, de exemplu, gaze CFC, cum ar fi CFC-11 (sau triclorofluormetan). Dacă sunt eliberate, moleculele de CFC-11 difuzează lent prin atmosferă și durează câțiva ani să ajungă în stratosferă, stratul atmosferic în care se află stratul de ozon. Sub acțiunea razelor ultraviolete ale soarelui, moleculele de CFC-11 se descompun și își eliberează atomul de clor. Un singur atom de clor poate distruge peste 100.000 de molecule de ozon înainte de a forma o moleculă mai stabilă și de a dispărea din stratosferă*.
    Resursele minerale precum aurul sau argintul sunt uneori prezente în cantități foarte mici în deșeuri. Prin urmare, ele cântăresc puțin asupra ratei de reciclare. Pe de altă parte, reciclarea lor joacă un rol foarte important în conservarea acestor resurse prețioase!
    Urmărește acest videoclip din 2020 https://www.youtube.com/watch?v=ti-LyF1z2ss&t=41s Cât de simplu este să muncești inteligent?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole