Argentina: Medicii sunt îngrijorați din cauza unei pneumonii de origine necunoscută. Este o nouă formă de Covid?

Trei persoane au decedat în această săptămână în urma unei pneumonii severe ”de origine necunoscută”, la San Miguel Tucuman, în nord-vestul Argentinei. Medicii sunt îngrijorați pentru că se pare că nu este vorba despre Covid-19, transmite presa internațională.

Acești pacienți aveau în comun o stare respiratorie severă cu o pneumonie bilaterală, imagistic  foarte asemănătoare cu Covid-19, deși această cauză a fost eliminată, a declarat presei ministrul provinciei Luis Medina Ruiz. Și totuși deja se vorbește despre o posibilă nouă formă de Covid-19.

Se pare că un alt agent infecțios ar putea fi cauza și nu au fost excluse nici substanțele toxice sau poluarea mediului.

În total, nouă persoane s-au prezentat cu simptome respiratorii între 18 și 22 august, din care opt îngrijitori la o clinică particulară din San Miguel Tucuma, precizează Euronews. Două dintre aceste persoane au decedat. Ministrul Luis Medina Ruiz a anunțat joi și al treilea deces: o femeie în vârstă de 70 de ani, care era pacientă a acestei clinici particulare, unde a trecut printr-o intervenție chirurgicală.

Trebuie subliniat că aceste persoane au fost testate pentru Covid, virusurile gripale A și B, hantavirusuri (infecții transmise de rozătoare) și pentru 25 alți germeni, care au dat rezultate negative, a precizat ministrul Ruiz.

Ministrul a dat asigurări că situația este sub control și că, după 22 august, nu a mai fost raportat niciun caz. De asemenea, a mai precizat că se iau în calcul toate cauzele, inclusiv că ar putea fi vorba despre folosirea anterioară a unor antibiotice, care ar putea masca adevărata cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...