Armata ucraineană a început eliberarea unei noi regiuni

După acțiuni în est și sud, forțele armate ale Ucrainei au început să elibereze și regiunea Lugansk, din sud-estul țării. Mai multe așezări au fost scoase de sub ocupația rusă, a anunțat miercuri șeful regiunii Lugansk, Serhiy Gaidai.

„Ei bine, acum este oficial – a început eliberarea regiunii Lugansk. Mai multe așezări au fost deja eliberate din armata rusă, iar acolo Forțele Armate ale Ucrainei ridică deja steagul ucrainean”, a declarat Gaidai într-un mesaj video transmis pe Telegram, fără să precizeze nominal despre ce localități este vorba.
Conform agenției ucrainene de știri Ukrainski Novini, ocupanții se pregătesc pentru bătălia pentru Kremennaya și au întrerupt comunicațiile mobile. Potrivit lui Gaidai, ocupanții au făcut un astfel de pas pentru că se tem de cooperarea populației locale cu forțele armate ale Ucrainei. De asemenea, ei încearcă să împiedice răspândirea informațiilor despre ofensiva ucraineană.

De asemenea, ocupanții ruși au distrus un turn tv de 150 de metri în Kamyshevakh, regiunea Lugansk, al cărui semnal a ajuns în teritoriile ocupate înainte de o invazie la scară largă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole