„Aroganță rușinoasă”: Ursulei von der Leyen i se cere să demisioneze

Președintele Comisiei Europene a vorbit despre „instrumente” de sancționare a eventualelor atacuri la adresa democrației în eventualitatea victoriei coaliției de dreapta la alegerile legislative italiene, scrie Le Figaro.

Liderul italian Matteo Salvini, a cerut „scuzele sau demisia” Ursulei von der Leyen, care a menționat „instrumentele” de care dispune Bruxelles-ul pentru a sancționa eventualele atacuri la adresa principiilor democratice ale UE în cazul unei victorii a ultraconservatorilor la alegerile legislative.

Dacă lucrurile merg într-o direcție dificilă, am vorbit despre Ungaria și Polonia, avem instrumente”, a avertizat președintele Comisiei Europene în răspunsul la o întrebare despre alegerile de duminică din Italia, în urma cărora a câștigat coaliția de dreapta.  „Abordarea mea este că, indiferent de guvernul ales democratic, lucrăm împreună”, a spus Ursula în timpul unei vizite de joi seară la Universitatea Americană din Princeton.

Matteo Salvini, liderul Ligii, un partid suveranist aliat cu partidul liberal Forza Italia și cu partidul postfascist Fratelli d’Italia (Meloni) în această coaliție de dreapta anunțată ca favorită, a răspuns ferm: Ce este asta, o amenințare? Aroganță rușinoasă. Respectați votul, liber, democratic și suveran al poporului italian! Prieteni ai tuturor, servitori ai nimănui ”, a scris el pe contul său de Twitter.

Fie își cere scuze, fie demisionează”, a mai spus el pentru cotidianul Il Corriere della Sera . Același discurs de la vicepreședintele Forza Italia, partidul lui Silvio Berlusconi. Declarațiile Ursulei von der Leyen sunt „ingerință ” în campanie, a spus Antonio Tajani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...