Asigurări: Frica de îmbolnăvire cu noul coronavirus a dus la creșterea asigurărilor medicale

Publicat: 21 aug. 2020, 14:14, de Ziarul Puterea, în SOCIAL , ? cititori
Asigurări: Frica de îmbolnăvire cu noul coronavirus a dus la creșterea asigurărilor medicale

Piaţa asigurărilor de sănătate a crescut în al doilea trimestru cu 34%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, pe o cifră de afaceri totală a pieței de asigurări din România de două miliarde euro anual.

Piaţa asigurărilor de sănătate a crescut în al doilea trimestru al acestui an cu 34%, arată studiul realizat de 24 Broker, platformă de vânzări asigurări din România, în care 60% din primele brute intermediate în România trec prin această platformă unde activează peste 120 de brokeri din cei existenţi pe piaţa română.

Chiar dacă se înregistrează peste un milion de șomeri, în România, în acest moment, majoritatea celor care și-au păstrat locurile de muncă au optat pentru încheierea unor asigurări de sănătate noi, care să cuprindă riscul de infectare cu Covid-19, relevă studiul citat. Sondajul realizat printre clienții platformei arată disponibilitatea mai mare a acestora de încheiere a polițelor

Piaţa totală de asigurări (RCA, de viaţă şi de sănătate) ajunge anual la vânzări de circa două miliarde de euro, în România, iar estimările analiștilor sunt de creștere ușoară în acest an, pe fondul pandemiei.