Asma al-Assad suferă de leucemie. Prima-doamnă a Siriei a mai învins cancerul o dată

Publicat: 21 mai 2024, 15:32, de Corina Oprea, în ACTUALITATE , ? cititori
Asma al-Assad suferă de leucemie. Prima-doamnă a Siriei a mai învins cancerul o dată
sursa foto: google

Asma al-Assad, prima-doamnă a Siriei, suferă de leucemie. Anunțul oficial a fost făcut de președinție, la cinci ani de când soția președintelui a mai învins o dată cancerul. A început deja un tratament, motiv pentru care trebuie să se retragă complet din viața publică.

Asma al-Assad suferă de cancer

Asma al-Assad, soția președintelui Siriei, a fost diagnosticată cu cancer pentru a doua oară. Femeia în vârstă de 48 de ani a mai trecut printr-o experiență asemănătoare în urmă cu aproape cinci ani, dar a reușit să învingă boala.

A fost diagnosticată cu cancer la sân, dar s-a vindecat complet. De data aceasta, suferă de leucemie, așa cum a anunţat marţi preşedinţia siriană. Fosta bancheră a primit recent diagnosticul și deja a luat măsuri în acest sens.

Din comunicatul de presă transmis, aflăm că urmează acum un tratament-protocol care necesită izolarea completă. Astfel, a renunțat la obligațiile publice și va sta departe de acestea o perioadă nedeterminată.

În anul 2019, Asma al-Assad anunța public că a reușit să învingă cancerul complet. Descoperise din timp afecțiunea la sân, motiv pentru care a reușit să treacă peste aceasta. Se pare, însă, că problemele au lovit acum din nou.

Prima-doamnă a Siriei, criticată de presa străină

Prima-doamnă a Siriei se implică în mod constant în activitatea soțului său, Bashar al-Assad. După ce războiul civil a început în Siria în 2011, fostul bancher de investiții și-a asumat responsabilitatea de a consilia personal familiile soldaților uciși, dar a reușit să atragă și multe critici și ură.

Londoneza este cunoscută în presa străină drept „trandafirul deşertului”, pe motiv că ar fi profitat de frumusețea și eleganța ei pentru a ascunde neregulile regimului sirian.

În prezent, Asma al-Assad conduce Fundația pentru Dezvoltare siriană, un ONG care vine în sprijinul Siriei prin acțiuni de protecție și dezvoltare. A studiat la prestigiosul Kings College de la Londra și a fost mereu considerată o femeie inteligentă.