Asul cu care Simona Halep poate câştiga meciul vieţii: audierea lui Patrick Muratoglu

Mâine se împlinesc 13 luni de când fostul numărul unu al tenisului mondial, Simona Halep, a fost suspendatã dupã un test de rutină efectuat la US Open 2022, pe motiv cã s-ar fi dopat. Eu unul n-am sã cred niciodatã o iota din istorioara conform cãreia machedoanca noastrã ar fi consumat cu bunã ştiinţã o substanţã interzisã pentru a-şi îmbunãtãţi performanţele sportive.

Sunt jurnalist de investigaţie de mai bine de 30 de ani şi am mai vãzut anchete penale trase la indigo cu cea în care Halep a fost “inculpatã”. Dosarul Halep seamãnã leit cu dosarele penale instrumentate de procurori gen Portocalã, la îndemnul câmpului tactic. Cunoscând modul în care procurori autohtoni, şcoliţi de serviciile de informaţii “partenere” au instrumentat diverse anchete penale, înclin sã cred cã Halep este de fapt victimã colateralã a pãpuşarilor care uneltesc şi decid în spatele uşilor închise ale tenisului mondial. De aceea, cred cã alta a fost ţinta iniţialã. Anume Patrick Mouratoglu. Adicã omul care de-a lungul anilor, prin tandemul cu Serena Williams, a deranjat interese financiare majore ale multor actori de pe scena tenisului mondial. Probabil cã la un moment dat, francezul convertit în american, a simţit acest lucru şi a jucat extrem de periculos, dar inteligent, mutând ţinta de pe el, pe Halep.
Şi a fãcut acest lucru ştiind cã în cazul în care românca va fi depistatã dopatã, ea va fi unica vinovatã.
De ce cred într-un asemenea scenariu?
În primul rând, pentru cã Muratoglu a reuşit sã o izoleze pe româncã de toţi cei care contribuiserã la ascensiunea ei, el fiind probabil vinovat inclusiv de despãrţirea brutalã a tenismenei de fostul soţ.
Apoi, odatã ce Simona a fost izolatã de toţi “paznicii” sãi fideli, Muratoglu era conştient cã recomandându-i cu încredere sportivei un anumit produs contaminat, împuşca doi iepuri dintr-o datã.
Unu: ieşea basma curatã din luminile reflectoarelor unui potenţial scandal care urma sã izbucneascã şi l-ar fi putut viza direct.
Doi: o acuzare exclusivã a Simonei şi ulterior o suspendare a acesteia ar fi reprezentat îndeplinirea unei mari dorinţe de rãzbunare a “sportivei” alãturi de care Muratoglu a obţinut recunoaşterea mondialã. Mã refer la Serena Williams, cea care nu a uitat niciodatã înfrângerile umilitoare pe care le-a suferit în faţa româncei în grupele Turneului Campioanelor din 2014 de la Singapore, din 2014 (6-0, 6-2) şi la turneul de la Wimbledon din 2019 (6-2, 6-2).
Ura Serenei împotriva Simonei este de notorietate şi s-a vãzut chiar în secunda doi, dupã ce sportiva noastrã a primit suspendarea, atunci când americanca a postat pe o reţea de socializare un mesaj enigmatic. „8 este un număr mai bun”, a scris Serena Williams, referindu-se la faptul cã Simona ar fi trebuit suspendatã nu doar 4 ani, ci 8 ani.
De altfel, chiar Simona Halep a recunoscut cã a fost avertizatã de persoane din lumea tenisului mondial cã anumite jucătoare de top, dar în principal Serena Williams îi poartã sâmbetele.
Intrebarea pe care mi-am pus-o a fost de ce Muratoglu nu a fost audiat pânã acum în dosarul Halep. Sunt voci care spun cã cea care s-ar fi opus audierii acestuia ar fi fost chiar românca. Dacã s-a întâmplat aşa, eu unul cred cã Simona noastrã a fãcut o greşealã monumentalã.
De aceea cred cã la recursul pe care îl va intenta la TAS, Simona ar face bine sã cearã audierea lui Patrick Mouratoglu. Dacã se va judeca corect, o audiere a principalului vinovat de suspendarea Simonei ar putea însemna o victorie netã în favoarea româncei.
Asta pentru cã pãpuşarii care fac regulile în lumea sportului mondial s-ar lãmuri cã Simona nu a consumat cu intenţie substanţe interzise, ci cã acestea i-au fost recomandate cu bunã ştiinţã de staff-ul condus de Muratoglu. Pornind de la aceastã ipotezã, cei care conduc destinele sportului, ar putea înţelege nevoia de modificare a legislaţiei privind dopajul, în sensul cã nu doar sportivul este vinovat dacã este depistat pozitiv în urma consumului de produse recomandate de staff-ul sãu, ci şi aceia care i le-au prescris.
Cred cu tãrie cã pedeapsa nedreaptã aplicatã Simonei se va tranşa la TAS şi machedoanca noastrã va câştiga meciul vieţii.
Şi sper din toatã inima cã dupã ce va câştiga acest meci al vieţii, Simona Halep va avea puterea de a recunoaşte în faţa lumii cã a fãcut totuşi o greşealã majorã atunci când a acceptat sã-i alunge din jurul sãu pe toţi românii care i-au fost “câini de pazã” de-a lungul multor ani şi au contribuit la ascensiunea sa fulminantã în elita tenisul mondial.

7 COMENTARII

 1. Este clar . Vinovat staff-ul francez . Simona sfătuită cu intenție . Ea a fost entuziasta ca ar putea sa facă o performanta superioara și mai constantă.Stafful f. Profesionist în compromiterea ei .

 2. Nu înțeleg, citind puțin la istorie, cum a putut o machedoancă să-și pună sufletul pe tavă într-o relație cu un grec. De la greci nimeni nu trebuie să primească cadouri.
  P. S. Nu sunt machedoancă dar am avut mulți colegi aparținând acestei etni.

 3. Cred in nevinovăția Simonei.
  Sunt constanțeanca si nimeni si nimic nu ma pate convinge sa spun ceva rau de această fata minunata,care ne-a adus atatea bucurii.
  Am făcut sport de performanță si stiu de cata munca este nevoie pentru a te afirma, mai ales la sporturile individuale.
  Ma deranjează când unii, romani,
  care au privit sportul doar din tribună, o judecă .
  Nu știm sa ne apreciem valorile .
  E mai simplu să le hulim.
  Pacat !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole