Atenție, persoanele alergice! Canicula prelungită și vântul accelerează răspândirea polenului de ambrozie!

Potrivit specialiștilor, canicula prelungită și vântul contribuie la răspândirea mai rapidă a polenului de ambrozie.

Rețeaua națională de supraveghere aerobiologică (RNSA) din Franța a emis deja un buletin de alertă, de nivelul doi spre trei, privind polenul de ambrozie. Această plantă este responsabilă de alergii care afectează între 1 și 3,5 milioane de persoane, potrivit autorităților sanitare franceze.

Și în țara noastră, alergia la ambrozie este frecventă. 5,35% din populația activă este alergică la polenul de ambrozie, ceea ce înseamna un număr de 492.000 de români afectați.

La noi, ambrozia crește în toate zonele. De la jumătatea lunii iulie și până la sfârșitul lunii septembrie, ambrozia produce o mare cantitate de polen.

Simptome

Principalele simptome ale alergiei la ambrozie sunt: episoade de strănut, mâncărimi la nivelul nasului și al ochilor, congestie nazală (nas înfundat), secreții nazale apoase, pierderea mirosului (anosomie), dureri de cap, stare de somnolență, ochi iritați, lăcrimare excesivă.

Rinita alergică sezonieră provocată de ambrozie, poate să apară la adulți, dar și la copii mici, de 4 -5 ani, foarte rar la copiii cu vârsta de sub 1 an, manifestându-se prin prurit local (nas și ochi), tuse și strănut, nas înfundat și/ sau secretii apoase.

Alergia la ambrozie poate conduce la apariția astmului și urticariei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Ce discuții poartă un șef din poliție cu interlopii! DGA și...

Șoc în instituția poliției din Buzău, odată cu dezvăluirile făcute publice de Ziarul Puterea privind presupusa implicare a șefului Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ)...