Atenție! Zilnic, 1.200 de cazuri de Covid confirmate și 10-20 de decese, anunță ministrul Sănătății

În legătură cu evoluția Covid, ministrul Sănătății a declarat că ”avem circa 1.200 de cazuri noi pe zi și între 10 și 20 de decese zilnic”.

Pentru a face față creșterii numărului de cazuri confirmate, ministrul Sănătății a precizat că a achiziționat ”antivirale care au devenit disponibile”.

În ultima săptămână, Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat 8.082 de cazuri noi de infectare cu Sars-Cov-2.  

1.594 de pacienți sunt spitalizați, un caz din 10, având nevoie de asistență medicală în ATI. Din totalul pacienților spitalizați, 140 sunt minori. În prezent, la ATI nu este niciun copil.  

Din păcate, s-au înregistrat 37 de decese, unele fără comorbidități, inclusiv un pacient în vârstă de 20 de ani.

Dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului ”Matei Balș”, avertizează că, de regulă, complicații fac persoanele în vârstă și cele cu boli cronice. Dar în unele cazuri inclusiv persoanele de vârstă medie pot face complicații.

”Poate fi cineva de vârstă medie, care să fie supraponderal, cu diverse boli despre care știe sau nu, și unde există un risc totuși real de a face o formă severă cu complicații pulmonare sau cu alt tip de complicații”, a explicat pentru TVR dr. Marinescu, medic infecționist.

De alfel, medicii vorbesc despre un mic val de Covid  pe care-l pun pe seama renunțării la folosirea măștii de protecție, dar și pe schimbările bruște de temperaturi din această lună.

În țara noastră, de la începutul pandemiei şi până în prezent, 67.858 de persoane diagnosticate cu Covid-19 au decedat .

Până în prezent, în România au fost înregistrate 3.367.9211 de cazuri de infectare cu Sars-Cov-2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...